Logga in

Han blir ny koncernchef för Svedbergs

Publicerad
23 nov 2018, 10:11

Sofia Axelssons efterträdare hämtas från byggkeramikbranschen och har ett långt förflutet på en tillverkare av kontorsmöbler.

Per-Arne Andersson blir från och med 1 juni 2019 ny vd och koncernchef för Svedbergs. Han är i dag vd för CC Höganäs Byggkeramik och var koncernchef för Kinnarps 2011–2016.

Läs mer: Sofia Axelsson lämnar Svedbergs

– Per-Arne Andersson kommer att fortsätta att bygga koncernen och förstärker bolagets kommersiella kompetens. Per-Arne har med sig goda erfarenheter, inte minst som koncernchef i Kinnarps. Den kommersiella närvaron och samarbetet med våra kunder är fortsatt en viktig hörnsten i verksamhetens utveckling framåt, säger Svedbergs styrelseordförande Anders Wassberg i ett pressmedddelande.

Per-Arne Andersson efterträder Sofia Axelsson som varit koncernchef för Svedbergs sedan oktober 2017. För två veckor sedan meddelades att hon lämnar bolaget.

Läs mer: Svedbergs köper rörelsen av Macro

Enligt Installationssiffror.se berodde Sofia Axelssons avhopp på att Svedbergs beslutat att permanenta en organisation där ansvaret för konsumentsegmentet ingick i koncernchefsrollen.