Logga in

”Femårsplanen föll inte ut som vi önskat”

Publicerad
2 jul 2018, 10:09

En av Comforts största medlemmar lämnar kedjan efter oenighet om den fortsatta inriktningen.

Comforts fjärde största medlem Oscar Hanson VVS i Halmstad går ur kedjan. Bakgrunden till utträdet är riktningen i den strategiska femårsplanen, som beslutades av kedjans medlemmar 2015. 

– Vi tycker inte att planen föll ut på det sätt som vi hade önskat i vårt företag. Vad det handlar om kan jag inte gå in på eftersom planen är konfidentiell. Det är ingen enskild stor anledning utan några små, säger vd Oscar Hanson till VVS-Forum.

Läs mer: Oscar Hanson tar över anrik rörfirma

Oscar Hanson VVS har cirka 100 anställda och omsätter 180 miljoner kronor. Verksamhet bedrivs inom både VS och ventilation. 

Företaget har ingen VVS-butik och en liten andel konsumentkunder. Utträdet ur Comfort beror dock inte på den egna verksamhetens inriktning, understryker Oscar Hanson.

– Det har ingenting att göra med att vi inte har butik, snarare tvärtom. När vi gick in i kedjan 2009 förknippades den mycket med konsumentsidan. Comfort har det senaste decenniet jobbat hårt även med B2B-sidan och det affärsområdet har också vuxit inom kedjan, säger han. 

Läs mer: Oscar Hanson går in i Comfortkedjan

Comforts satsningar på inköp, ledningssystem och utbildningar var huvudorsakerna till att Oscar Hanson gick in i kedjan. Det är något som företaget fortfarande värdesätter med medlemskapet.

– Vi får nu ta en intern diskussion om hur vi själva ska bli lika duktiga på det som Comfort är, säger Oscar Hanson.

Comforts vd Göran Swedérus förklarar att kedjan och Oscar Hanson VVS efter samtal gemensamt beslutat att gå skilda vägar. Kedjans arbete baseras på femårsplanen och är utgångspunkt för den utveckling som kedjan har drivit de senaste åren. 

–  Comfortkedjan består av många bolag och den strategiska planen är ett resultat av den samlade viljan. I det här fallet har AB Oscar Hanson VVS gjort en bedömning att de nu önskar gå i en annan riktning med sitt bolag. Vi har all respekt för det och vill samtidigt uttrycka vår uppskattning för deras år i kedjan säger Göran Swedérus i ett pressmeddelande.

Läs mer: Här tar Comfort ner skylten

Oscar Hanson VVS lämnar kedjan vid vid årsskiftet 2018/2019. 

Comforts tre största medlemmar är Climat 80, Infjärdens Värme och Kungälvs Rörläggeri.