Logga in

De tar över 15 från Rör & Värme

Publicerad
4 jul 2018, 07:00

Ett nystartat bolag köper delar av konkursboet efter Comfortmedlemmen Rör & Värme i Uddevalla.

Nystartade Uddevallabolaget Rör & Värme i Väst är från juli ny medlem i Comfortkedjan efter konkursdrabbade Rör & Värme i samma stad. 

Det nya bolaget ägs av Tobias Florén och Patrick Olson genom Leeward KI Holding, enligt ett pressmeddelande från Comfort. De två har sedan tidigare ägarintressen i andra bolag inom byggbranschen.

– De har länge velat komplettera med en rörfirma. De övervägde att förvärva Rör & Värme redan innan konkursen, men backade ur och lämnade aldrig något bud då, säger Pontus Hallbäck, vd för Rör & Värme i Väst, till VVS-Forum.

Läs mer: Finns intressenter för konkursdrabbade Rör & Värme

Efter konkursen anordnade representanterna för det nya bolaget ett möte med personalen på konkursbolaget. Några av de totalt cirka 25 hade då redan fått anställning på andra företag.

– Vi erbjöd anställning till dem som ville vara med. Vi har inledningsvis anställt cirka 15 personer och siktar på att bli två, tre till inom en relativt kort framtid. De flesta av dem börjar i augusti, säger Pontus Hallbäck.

Det handlar framför allt om färdigutbildade VVS-montörer, men också några lärlingar. Även Linnéa Heimann, som var ekonomichef chef i det konkursdrabbade bolaget fortsätter i det nya företaget.

– Vi får en bra mix av äldre och yngre personer. Det vi tror att vi kan bidra med är ordning och reda i bolaget samt kompetens att räkna på jobb. Dessutom hoppas vi kunna skapa en kultur och värdegrund som bygger på att de anställda tar ansvar och visar engagemang, säger Pontus Hallbäck.

Läs mer: Därför gick Torpheimerbolaget i konkurs

Rör & Värme i Väst tar även över de flesta av bilarna från konkursboet.

– Vi får därmed en flygande start med alla verktyg. Vi är uppe och springer redan den här veckan även om inte alla har börjat ännu, säger Pontus Hallbäck.

Några pågående entreprenader eller andra åtaganden tar dock inte det nya bolaget över.

– Vi startar helt från scratch, men vi har erbjudit oss att hyra ut personal till vissa av entreprenörerna i de pågående projekten för att hjälpa dem, förklarar Pontus Hallbäck. 

Verksamheten i det nya bolaget blir i stort sett densamma som Rör & Värme haft med entreprenader och service.

– Vi kommer att jobba mot bostadsrättsföreningar, kommuner, företag samt privatpersoner. Vi kommer bland annat att erbjuda färdiga badrum med oss som totalentreprenör, säger Pontus Hallbäck. 

Även delar av butiksverksamheten blir kvar. 

– Vi kommer inte ha inredningsdetaljer som krokar, utan större, övergripande delar av ett badrum. Dessutom kommer vi att sälja värmepumpar. 

Medlemskapet i Comfort bidrar till den flygande starten för bolaget, förklarar Pontus Hallbäck.

– Det skapar mycket enkelhet att vara medlem i Comfort som är en seriös aktör. Inledningsvis för ett litet bolag tror vi att det är svårt att få till den tiden som krävs för att själva förhandla fram alla avtal. Dessutom är Comfort ett väletablerat namn som skapar trovärdighet. Kedjans ledningssystem är också väldigt vettiga. 

Läs mer: En av Comforts största medlemmar lämnar kedjan

Pontus Hallbäck är i grunden snickare och har sedan vidareutbildat sig inom ekonomi. För fyra år sedan startade han egen verksamhet inom ledarskap, sälj, marknad och affärsutveckling.

– Det är i Multimontages fastighet som Rör & Värme i Väst tar över en lokal som byggs om till lbutik och kontor, berättar Pontus Hallbäck.

Fastigheten ligger i samma område som det konkursdrabbade bolagets lokal.