Logga in

Rörmokaren som skrapar fram miljoner

Publicerad
4 jun 2018, 13:45

För andra gången i livet har VVS-företagaren Gunnar Schwartz, 70 år, vunnit en storvinst på triss-skrapande i TV4-studion.

– Det går bra nu, säger han.

För 23 år sedan triss-skrapade Gunnar Schwartz, från Torshälla utanför Eskilstuna fram 200 000 kronor.

I helgen var det dags igen och nu blev det 10 000 kronor i månaden i 15 år. Totalt har rörmokaren från Torshälla vunnit två miljoner kronor på triss i TV.

– Det är helt fantastiskt, man tror inte det är sant, säger Gunnar Schwartz som ska dela vinsten med sina två döttrar.

Enligt statistiker som TV4 pratat med är sannolikheten för att man ska köpa en tv-skraplott två gånger i livet en på 1,7 miljarder.

På två miljoner sålda trisslotter finns fyra stycken tv-skrapvinster. Endast en av dessa är en klövervinst med månadsutbetalningar. Och det var alltså en sådan som Gunnar Schwartz skrapade fram.

Snart reser han och yngsta dottern till Gran Canaria för att fira. Vad han i övrigt ska göra med vinstpengarna är inte bestämt.

Döttrarna är inte intresserade av att ta över VVS-företaget.

– Jag kommer från en gammal rörmokarfamilj. Min farfar drev ett rörmokeri och sen tog pappa över och själv driver jag den nu tillsammans med min brorson.

Trots att han sen flera år uppnått pensionsålder jobbar Gunnar Schwartz vidare i den egna rörmokarfirman.

– Jag tar inga uppdrag hos privatpersoner i dag, utan jobbar mest åt A-betong AB. Jag vet inte hur länge jag har kvar firman, men just nu känner jag mig som en 20-åring!