Logga in

De öppnar nytt byggvaruhus

Publicerad
21 feb 2018, 08:19

Till sommaren öppnar ett helt nytt byggvaruhus, som ska bli en mötesplats för installationsproffs i Karlstad. 

Det är K-rauta varuhus och Onninen Express som går ihop under samma tak.

Varuhuset är även kopplat till e-handelslösningar via K-rauta.se samt Onnshop.se, vilket ger möjlighet att boka beställningsvaror i förväg.

– Detta är ett steg i hur bygg- och installationsproffs samt även konsumenter får en stark partner och leverantör för att lyckas med sina projekt, säger Tommi Kasurinen, tillförordnad landschef på K Group’s Building and Technical Trade, Sverige, i ett pressmeddelande.

Läs mer: Här stänger Onninen sex butiker i Sverige

Det nya varuhuset kommer att vara på 7 300 m2, inklusive en stor byggård för virke och andra skrymmande produkter samt en bygghall under tak med bilinfart.

– Onninen och K-rauta har ett produktsortiment som matchar varandra. Därmed får proffskunder i Karlstad ett bredare sortiment på ett ställe. Proffskunderna kommer att bli servade på sina villkor med bland annat generösa öppettider och ett brett beställningssortiment, fortsätter Tommi Kasurinen

Inom kort påbörjas rekrytering av 30–40 medarbetare till såväl K-rauta som Onninen för att säkra full bemanning inför öppningen som sker i mitten av juli.

– Vi är mycket nöjda med läget och jag ser fram emot att få möjlighet att möta Karlstad med ett fullservice varuhus med generösa öppettider och en stark mötesplats för såväl proffs som konsument, säger Annika Larsson, blivande varuhuschef för K-rauta i Karlstad

Onninen och K-rauta är en del av K Group som är bildat av det finska bolaget Kesko och även inkluderar K-retailers.

K Group är den tredje största detaljhandelskedjan i norra Europa med totalt cirka 45 000 anställda.

Läs mer: Därför får Onninens Sverigechef gå

Som VVS-Forum tidigare skrivit om stänger Onninen sex svenska Expressbutiker, bland annat i Stockholm och Göteborg.

Onninen förändrar och omorganiserar verksamheten. En följd blir att butikerna i Luleå, Örnsköldsvik, Helsingborg, Göteborg-Marieholm, Eskilstuna och Stockholm-Kista stängs under det närmaste halvåret.