Logga in

Bygghemma köper Frej Jonssons butik

Publicerad
16 nov 2017, 10:17

E-handlaren Bygghemma förvärvar Frej Jonssons badrums- och VVS-butik i Göteborg. 

I förvärvet ingår butiken Frej Jonsson & Co i Högsbo med en utställningsyta om 3 400 m². Grossistverksamheten Frej Jonsson Gross ingår däremot inte.

– Vi förvärvade Golvpoolen och Lindströms tidigare i år. Frej Jonssons butik passar in perfekt i den gruppen då vi får en stark närvaro också i Göteborg, säger Bygghemma Groups koncernchef Mikael Olander till VVS-Forum.

Golv- och badrumshandeln Golvpoolen har butiker i Malmö och Helsingborg. Lindströms med sortiment inom badrum, golv och kakel har butiker i Malmö och Lomma.

I ett pressmeddelande framhåller Mikael Olander att Bygghemma har en så kallad omnikanalstrategi där en stark fysisk närvaro är viktig. Förvärvet av Frej Jonssons butik i Göteborg förstärker denna del av strategin.

Omnikanal innebär förenklat flera olika försäljningskanaler, exempelvis fysisk affär och webbutik, som har ett enda bakomliggande integrerat system för produkt- och kunddata.

E-byggföretag köps av Instalcos ägare

Tillsammans med Frej Jonsson & Co tänker Bygghemma fortsätta bygga ett stabilt och lönsamt bolag med kunden i fokus, enligt pressmeddelandet. Bolaget ska arbeta nära leverantörerna ”för att erbjuda kunderna hög kvalitet och bästa tänkbara erbjudande och expertis”.

– Vi är mycket glada över att ha blivit en del av Bygghemma Group, genom vilket vi förstärker våra möjligheter till fortsatt utveckling och tillväxt. Vi är övertygade om att Frej Jonsson & Co, som en del av Bygghemma Group, fortsatt kan stärka sin position som den ledande aktören inom badrum och VVS i Göteborgsområdet, säger Frej Jonssons vd Klas Tolf i pressmeddelandet.

Tolfs VVS flyttar basen efter senaste förvärvet

Bygghemma kommer fortsätta att driva Frej Jonssons butik som en självständig enhet med Klas Tolf som vd. Butiken ska tillhöra affärsenheten Arredo under segmentet DIY. Bygghemma Group omsätter cirka 4 miljarder kronor, har huvudkontor i Malmö och ägs av FSN Capital samt av ledningen.

Frej Jonssons butik i Göteborg ingår i dag i badrumskonceptet Oazo tillsammans med en butik i Västerås. På gång är även en butik i Örebro. Vad som händer med butikerna i Västerås och Örebro samt Oazo-konceptet framgår inte av pressmeddelandet. VVS-Forum har sökt Klas Tolf för en kommentar om framtiden för Oazo, men inte lyckats nå honom.

Uppstickarkedjan växer med ”superföretag”

Klart är att Klas Tolf parallellt fortsätter att driva och äga Frej Jonssons grossistverksamhet samt uppstickarkedjan Monterra även efter Bygghemmas förvärv av butiken i Göteborg.