Logga in

Pickis-klassen har aldrig varit hetare

Publicerad
4 okt 2017, 11:02

För VVS:are som gillar pickuper har utbudet aldrig någonsin varit större och intressantare än vad det är i dag.

I slutet av året kommer det att finnas cirka tio tillgängliga modeller att välja mellan. Plus en handfull vräkiga importbilar från USA.

Eldrivna transportbilen med längst körsträcka

Några av de kommande och mest hajpade pickuperna förväntas lanseras nu i slutet av 2017.

De kommer från Mercedes-Benz och Renault, som tagit fram dem inom ramen för ett djupt leverantörssamarbete.

Mercedes lanserar sin första pickup någonsin, i ett samarbete med Nissan och Renault, som två olika modeller – Powerful Adventurer och Stylish Explorer.

Om sin kommande pickup har Mercedes sagt att den är ”första pickupen från en premiumtillverkare”.

Mercedes ena samarbetspartner, Renault, visade konceptvarianten av sin modell Alaskan i Paris i början av september 2015.

Vid utvecklingen av bilen har även Nissan varit med, med sin modell Navara. Trenden att biljättar samarbetar för att ta fram nya modeller är alltså oerhört tydlig i dessa fall.

Så fick de tillbaka sina stulna företagsbilar

Konceptbilen av Alaskan lär inte se likadan ut som den färdiga varianten av bilen. Det gäller även det slutgiltiga utseendet på Mercedes kommande pickuper.

Det är de innovativa designdetaljerna som höjer bilens attraktionsvärde och sticker ut bland de pickuper som finns på marknaden.

Jeep planerar att lansera en pickup med namnet Wrangler, men inga detaljer om bilen finns än. Ryktet säger dock att den kommer att förses med en V6-motor. Något officiellt lanseringsdatum är heller ännu inte spikat.

Fiats nya pickup, Fullback är också ett intressant produktsläpp och ett samarbete med Mitsubishi. Fullback är nämligen i princip identisk med L200, förutom när det gäller utförandet av designdetaljer och emblem.

”Många gånger går det fortare än bil”

De viktigaste pickissläppen under 2016 var Nissan Navara, Volkswagen Amarok och Toyota Hilux. Tre bilar som tillhört hantverkarnas populäraste pickuper.

Den nya F-150 Raptorn från Ford är dessutom tillgänglig som USA-import.