Logga in

De installerar i Rinkebys nya polishus

Publicerad
31 okt 2017, 08:49

Först gick det rykten om att inget bygg- eller installationsbolag ville arbeta med den nya polisstationen i Rinkeby. Men ryktena var falska och nu drar bygget i gång.

Det är Rörgruppen och Ohmegi Elektro, bägge dotterbolag till snabbväxande Instalco, som ska delta i byggandet av den nya polisstationen i Rinkeby i norra Stockholm.

De får fortsatt förtroende på ESS

Rörgruppens VS-installationer och Ohmegis el-arbeten gäller totalunderentreprenad åt NCC där Familjebostäder är beställare.

”Rörgruppen och Ohmegi har god erfarenhet av att jobba gemensamt i projekt med våra respektive kompetenser inom el och VS. Vi ser fram mot att vara delaktiga i detta viktiga projekt.”

Göran Johnsson, vd för Rörgruppen

Det gemensamma ordervärdet för Rörgruppen och Ohmegi uppgår till cirka 55 miljoner kronor.

Brant uppåt för Instalco första dagen

– Rörgruppen och Ohmegi har god erfarenhet av att jobba gemensamt i projekt med våra respektive kompetenser inom el och VS. Vi ser fram mot att vara delaktiga i detta viktiga projekt, säger Göran Johnsson, vd för Rörgruppen i ett pressmeddelande.

– Det nya polishuset i Rinkeby är efterlängtat och vi är glada att få möjlighet att delta med våra installationsarbeten, säger Thomas Ericson, vd för Ohmegi Elektro i pressmeddelandet.

Uppdraget gäller en ombyggnad av ett befintligt bostadshus som ska göras om till kontor och en tillbyggnad om totalt cirka 14 500 m2.

Instalco får rekordorder

Fastigheten ska till stor del byggas om invändigt och utvändigt med ny planlösning, anpassad till kontor.

Arbetet kommer att starta nu i höst.