Logga in

Därför får Onninens Sverigechef gå

Publicerad
31 okt 2017, 12:24

Yvonne Magnusson lämnar posten som landschef för K-rauta och Onninen i Sverige efter bara sju månader och får en tillförordnad ersättare

I går den 30 oktober tillträdde Tommi Kasurinen som tillförordnad landschef för K-rauta och Onninen i Sverige.

Hans uppdrag blir “att stärka lönsamhetsutveckling och stötta divisionens strategiska tillväxtagenda”, skriver ägaren Kesko i ett pressmeddelande.

Samtidigt lämnade Yvonne Magnusson företaget.

K-rauta och Onninen hämtar vd från detaljhandelssidan

I förra veckan presenterade Kesko delårsrapporten för årets nio första månader. Den visade lägre omsättning och försämrad lönsamhet för K-rauta i Sverige.

För Onninen Sverige minskade dock förlusten.

– Vi har lyckats väl med att skapa en gemensam bygg- och teknisk handelenhet i Sverige, men det krävs ytterligare åtgärder för att driva lönsamheten i Sverige, säger Tommi Kasurinen i pressmeddelandet.

Tommi Kasurinen fortsätter som “senior vice president”, med ansvar för finans och strategi inom “bygg- och tekniska handelsdivisionens” gemensamma supportfunktioner. 

Proffsförsäljning in i konsumentbutik

– Vår stora fördel är att vi kan serva både konsumenter och de professionella kunderna från samma enhet. Denna kombination av bygg- och teknisk handel är unik i norra Europa. Eftersom Sverige är den största marknaden i Norden så finns lovande tillväxtmöjligheter som behöver stöttas av stark lönsamhet, säger Tommi Kasurinen.

I Sverige kommer Peter Wennerstein fortsätta som “B2B-direktör” och Carl Littlewood fortsätter som “B2C-direktör”.

Kesko och Onninen skapar gemensam affärsenhet

K-rauta i Sverige har för närvarande 900 anställda på 18 butiker från Malmö i syd till Umeå i norr. Onninen har cirka 350 anställda och 17 försäljningsställen från Helsingborg i syd till Luleå i norr.