Logga in

Bravida vill bygga klart Gummifabriken

Publicerad
18 okt 2017, 16:47

Bravida vill avsluta det omdiskuterade arbetet på Gummifabriken i Värnamo, men har också stora fordringar på förra generalentreprenören.

Värnamo Kommunala Industrifastigheter AB (VKIAB) sa nyligen upp avtalet med generalentreprenören Tage & Söner. Det uppger Värnamo Nyheters nätupplaga.

Bravida, som har varit underentreprenör till byggföretaget Tage & Söner, har gjort samma sak.

Installatör stoppade arbetet i Värnamoprojekt

Bravida har tidigare tagit bort alla sina anställda från etapp 2 av projektet Gummifabriken i Värnamo.

I etappen ingår bland ombyggnad för stadsbibliotek, auditorium, biografer, restaurang och kafé.

– Vi har fordringar på Tage & Söner på betydande belopp. Det i kombination med det andra har gjort att vi har hamnat här. Men vi vill absolut slutföra det vi påbörjat och vi står till VKIAB:s förfogande. Vi har kämpat länge på Gummifabriken, säger Anders Ahlquist, chef för division Syd på Bravida, till Värnamo Nyheter.

Bravida åter på Gummifabriken

Det var i slutet på förra året som Bravida började tvista med Tage & Söner och för tre veckor sedan lämnade man för andra gången byggarbetsplatsen.

Bravida installerar i Gummifabriken i Värnamo

– Tage & Söner har inte klarat av att genomföra bygget. Vi har försökt att hänga i och lösa konflikterna. Vi blev lovade en del förändringar och garantier och då gick vi tillbaka, men problemen fortsatte och det har blivit tydligt att man inte har en plan för hur arbetena ska slutföras, säger Anders Ahlquist.