Logga in

VVS-Forums nya chefredaktör värvas från Ny teknik

Publicerad
11 sep 2017, 10:16

VVS-Forum och Elinstallatören har fått en ny chefredaktör. Han är en publicist, bördig från Uddevalla, med erfarenhet från såväl byggbranschen som ny och historisk teknik.

Fredrik Karlsson, 45 år, blir ny chefredaktör och ansvarig utgivare för VVS-Forum och Elinstallatören. Han värvas från Ny Teknik och har tidigare varit chefredaktör för Byggvärlden.

Han börjar sitt nya jobb som chefredaktör för VVS-Forum och Elinstallatören i november. 

Jan Lööf slutar som chefredaktör för VVS-Forum

Just nu arbetar han som redaktör för Teknikhistoria och Ny Teknik Automation på Talentum Media.

– Efter tio år på samma förlag är jag redo för en ny utmaning och ser mycket fram emot det spännande uppdraget. Det handlar om en klassisk chefredaktörsroll där jag ska leda arbetet internt och representera tidningen utåt. Dessutom i byggbranschen som jag bevakat tidigare, säger Fredrik Karlsson om det nya jobbet som chefredaktör för VVS-Forum och Elinstallatören.

Henrik Nygård avgår som chefredaktör

Han har också en bakgrund som chefredaktör för tidningen Byggvärlden, som lanserades i januari 2008, men köptes 2011 av Docu Group, som tog över produktionen av tidningen.

– Vi är mycket nöjda med rekryteringen. Fredrik Karlsson har precis den erfarenhet som behövs för att leda och utveckla våra tidningar, säger Gunilla Argården, affärsområdeschef för Branschtidningar och förlag på Installatörsföretagen.

Han blir ny vd på Installatörsföretagen

VVS-Forum delar sedan årsskiftet chefredaktör med Installatörsföretagens (IN) andra tidning Elinstallatören och sedan den tidigare chefredaktören Henrik Nygård slutade har tidningarna letts av Gunilla Argården som tillförordnad chefredaktör.

De båda tidningarna delar redaktionslokal i IN:s kontor vid Skanstull i Stockholm.

– Båda tidningarna är uppskattade hos sina respektive läsare och papperstidningarna fortfarande lönsamma, vilket man inte kan säga om alla tidningar. Jag vill tillsammans med redaktionen utveckla journalistiken ytterligare, både i papperstidningarna och digitalt, säger Fredrik Karlsson.