Logga in

Sandbäckens hämtar ny koncernchef från börsbolag

Publicerad
11 apr 2017, 13:40

Sandbäckens tillsätter en ny koncernchef med ett förflutet på Schneider Electric. Närmast kommer han från börsnoterade Image Systems.

Den 19 maj tillträder Peter Johansson som ny koncernchef för Sandbäcken Group samt vd för Sandbäcken Invest Holding.

– Att få vara med och utveckla Sandbäckens känns som ett enormt spännande arbete. Främst känner jag en stor glädje att få arbeta med kompetenta medarbetare inom hela detta fina bolag och jag känner givetvis en ödmjukhet att få ta över efter Arne Rydberg, som har gjort ett fantastiskt arbete att utveckla Sandbäckens till vad det är i dag, säger Peter Johansson i ett pressmeddelande.

Arne Rydberg fortsätter inom Sandbäckens i en rådgivande roll. Han ”får därmed fortsatt möjlighet att fokusera på bolagets värdehöjande utveckling internt såväl som utifrån kommande tillväxt inom strategiskt prioriterade områden”, skriver Sandbäckens.

Peter Johansson kommer närmast från vd-posten i Image Systems, ett bolag noterat på Nasdaq Stockholm. Image Systems är leverantör av mättekniska produkter och tjänster inom bildbehandling. Tidigare arbetade han inom Schneider Electric som vd för Schneider Electric Buildings Sweden AB, före detta TAC, samt affärsområdeschef industri.

– Styrelsen i Sandbäckens är mycket nöjda med tillsättningen av Peter som CEO i Sandbäckens, då han har rätt erfarenheter för att ta Sandbäckens vidare i tillväxtarbetet för att bli en ledande leverantör av installationstjänster på den svenska marknaden. Vi har tidigare startat upp tillväxtarbetet och det ser väldigt lovande ut för Sandbäckens framtid att få Peter som driven företagsledare, säger styrelseordförande Håkan Bergqvist.