Logga in

Ny toppchef på Assemblin VS

Publicerad
17 jan 2017, 08:42

Andreas Aristiadis tillträdde den 1 januari som vice vd för Assemblin VS och är därmed bland annat ansvarig för lokala företagsförvärv.

Andreas Aristiadis har arbetat inom Assemblin VS sedan 2001 och kommer närmast från befattningen som regionchef Väst. Denna post har övertagits av David Bindgård, som tidigare var filialchef för Assemblin VS Industri.

I rollen som vice vd för Assemblin VS kommer Andreas Aristiadis att ha ansvar för produktion och personal. Han kommer att ansvara för företagsförvärv och integrationen av dessa.

– Det gäller förvärv i hela Sverige. Vi tittar ständigt på nya bolag som kan komplettera vår verksamhet. Just nu pågår integrationen av Skanska Installation som var ett stort förvärv för Assemblin. Utöver detta har vi gjort ytterligare några förvärv där integrationen pågår för fullt, säger Andreas Aristiadis till VVS-Forum.

En viktig del i Andreas Aristiadis uppdrag blir att stödja region- och filialchefer i att ytterligare öka kund- och affärsfokus. Han ska även bistå i arbetet med utveckling av system och stödverktyg i affärsverksamheten.

– Framför allt handlar det om att vi bytte affärssystem för cirka 1,5 år sedan och vi håller ännu på att finjustera och anpassa det. Samtidigt vidareutvecklar vi vissa projektstyrningssystem som vi använder oss av. Till stor del gäller det att anpassa dem efter våra kunders krav, säger Andreas Aristiadis.

Han kommer under en övergångstid även att bistå sin efterträdare David Bindgård i rollen som regionchef Väst.

Lennart Petersson fortsätter som vd för Assemblin VS, men får genom införandet av en vice vd möjlighet att ta ett utökat ansvar på koncernnivå.