Logga in

VVS-leverantör flyttar produktion till Sverige

Publicerad
24 nov 2016, 16:23

Den internationella VVS-leverantören, med säte i Finland, planerar att flytta produktionen till Sverige och stänga sin fabrik i Mostoles, Spanien. 

Uponor flyttar produktionen av PEX-rör till Virsbo i Surahammar. Förra året varslade Uponor 20 anställda på fabriken i Virsbo. Då berodde neddragningen på minskad orderingång från Centraleuropa. Fabriken i Virsbo har närmare 250 anställda. Det framgår inte av pressmeddelandet om det kommer att ske nyanställningar i samband med flytten av PEX-rörsproduktionen dit.

På Uponors fabrik i Mostales, berörs omkring 56 anställda av nedläggningen. Där har Uponor tillverkat PEX-rör för de sydeuropeiska marknaderna.

Som en del av ett europeiska omvandlingsprogram, som Uponor startade hösten 2015, planerar företaget nu att flytta produktionen, rationalisera tillverkningen och minska kostnaderna. Uponor behåller dock logistikcenter samt försäljnings- och marknadsföringsorganisation i Spanien.

– Våra viktigaste marknader för PEX-rör är i Norden och Tyskland, och därför är Virsbo väl lämpad för produktion av PEX-rör, säger Jan Peter Tewes, vd på Uponor Building Solutions-Europa, i ett pressmeddelande.