Sprinklerbolaget som är både superföretag och gasell

Publicerad 9 nov 2016, 08:33

Ett företag som projekterar och installerar sprinklersystem klarar kraven för att kvala in på listan över svenska superföretag. Samtidigt är bolaget trea bland årets gasellföretag i Örebro län.

30 företag inom VVS-branschen kvalar i år in på listan över Sveriges superföretag. Ett är sprinklerbolaget Maxcon i Örebro.

Det här är ett kvitto på att vi gör ett bra jobb och vi fortsätter jobba för ökad tillväxt framöver.

Totalt klarar 580 företag kriterierna för Bisnodes och Veckans Affärers lista över superföretag 2016. För att kvala in på listan krävs att bolaget fyra år i rad klarar högt ställda krav på tillväxt, lönsamhet och avkastning på kapital. Det är bara någon tiondels promille av de svenska företagen som lever upp till kraven. Maxcons vd Kenneth Askeblad tycker att det är häftigt att vara ett av dessa.

– Vi är glada och stolta över att vi har kommit med på listan. Det här är ett kvitto på att vi gör ett bra jobb och vi fortsätter jobba för ökad tillväxt framöver, säger han i ett pressmeddelande.

Växte 410 procent

Maxcon blev även trea på Dagens Industris lista över gasellföretag i Örebro län efter att ha vuxit 410 procent 2012–2015. Det brutna räkenskapsåret 2015–2016 omsatte Maxcon cirka 64 miljoner kronor med 34 anställda.

Se hela listan med VVS-branschens superföretag i nästa nummer av VVS-Forum, 11/2016, som kommer ut den 18 november.

Prenumeration kan tecknas här>>