Ventilationstillverkare årets företagare i Älvsbyn

Publicerad 24 okt 2016, 09:54

Ett ventilationsföretag med stark tillväxt och lokal tillverkning är årets företagare i Älvsbyn. Priset delades ut på Älvsbyns näringslivsgala nyligen.

Årets företagare i Älvsbyn är Acetec AB som tillverkar avfuktare och ventilationsaggregat. Företaget har på kort tid vuxit från tre till 21 anställda.

– Vi har en god tillväxt med bra lönsamhet, säger Henrik Oskarsson, vd på Acetec, i ett pressmeddelande.

Företaget startade 1988 med kontor och fabrik i Älvsbyn. Alla avfuktare och ventilationsaggregat tillverkas lokalt. Totalt har Acetec producerat mer än 15 000 enheter.

– Vi är väldigt stolta och glada över att vi både utvecklar och producerar våra produkter i Älvsbyn, förklarar Henrik Oskarsson.

Juryn, som består av Företagarna i Älvsbyn, Lantbrukarnas Riksförbund, Älvsby Köpmannaförening och Älvsby kommun, motiverar utnämningen så här:

”Ett företag som bygger sin tillväxt på ordning och struktur. Företaget styrs av flera personer som kompletterar varandra i ledningen av företaget.”

Acetec levererar över hela Sverige, Norge och Finland.

– Vi är ett ungt, jämlikt företag med låg medelålder som verkar lokalt, säger Henrik Oskarsson.

Under Acetec finns dotterbolagen Acetec Service AB, som åtgärdar krypgrunder, och Acetec Fastigheter.

Som årets företag i Älvsbyn kommer Acetec även att delta i utmärkelsen årets företagare i Norrbotten. Vinnaren i regionfinalen går till riksfinal.