Logga in

Stora Stockholmsprojekt för Göteborgsinstallatör

Publicerad
12 okt 2016, 16:25

En Göteborgsbaserad VS-koncern rapporterar om två stora projekt för dotterbolaget i Stockholm. Det samlade ordervärdet är cirka 30 miljoner kronor. Även på hemmaplan har bolaget fått två nya stora entreprenader. 

Installationsbolaget Solna installerar VS i kontorsbyggnaden Office One, det första huset i Arlandas nya flygplatsstad i anslutning till terminal 4 och 5. Ordervärdet är cirka 20 miljoner kronor och beställare är NCC som driver projektet i samverkan med byggherren Swedavia. ÅF är VVS-projektör.

Byggnaden är tio våningar och 15 000 m². Invigning planeras till sommaren 2018. Byggnaden ska certifieras enligt miljöklassificeringssystemet BREEAM på nivån Excellent.

”Framtidens laboratorium”

Installationsbolaget Solna utför även VS- samt medicinska gasinstallationer i ombyggnadsprojektet Ana 8 för Karolinska Institutet i Huddinge. Ordervärdet är cirka 10 miljoner kronor. Beställare är Veidekke och byggherre är Akademiska Hus. ÅF/LEB Consult är VVS-projektör.

Ombyggnationen, som går under arbetsnamnet ”Framtidens laboratorium”, ska ge modernare laboratorie- och utbildningslokaler. Projektet omfattar cirka 12 300 m² av byggnadens totala area om knappt 50 000 m². Förutom laboratorier, utbildningslaboratorium, kontor och mötesrum omfattar entreprenaden även ett fryshotell med tillhörande installation för flytande kväve samt en tillbyggnad i plan 7 för ett centralt placerat lunchrum. Invigning sker våren 2018.

Upprustning av Nääs Fabriker 

Instalallationsbolaget Gbg har VS-entreprenaden vid ombyggnaden och upprustningen av Nääs Fabriker i Tollered nordost om Göteborg. Ordervärdet är cirka 10 miljoner kronor och beställare är Flodén Byggnads AB i en samverkansentreprenad.

Projektet gäller ombyggnationer i mellersta fabriken, ombyggnation av tidigare bastu till badhus och ombyggnationer i bomullsmagasinet. Det omfattar kontorslokaler om cirka 1 000 m², 24 hotellrum, konferens- och festlokaler inklusive storkök om cirka 1 000 m² samt bastu, bryggor, relax och bad vid strandkanten om cirka 300 m².

Stambyte av 77 lägenheter

Installationsbolaget Gbg utför också rörentreprenaden vid stam- och badrumsrenoveringen av 77 lägenheter på Sankt Pauligatan i stadsdelen Lunden i Göteborg. Ordervärdet är cirka 8 miljoner kronor inklusive optioner. Flodén Byggnads AB är beställare även i det projektet.