Svensk koncern etablerar ventilation i Norge

Publicerad 14 sep 2016, 09:49

En svensk snabbväxande installationskoncern förvärvar norska ventilationsbolaget Vito med 95 anställda och huvudkontor i Drammen. Sedan tidigare har koncernen el- och VS-verksamhet i Norge.

Instalco köper Vito som sitt första ventilationsbolag i Norge. Vito har 95 anställda och omsätter drygt 160 miljoner norska kronor. Bolaget finns i Drammen, Oslo och Tönsberg. Förvärvet innebär att Instalco får ett komplett erbjudande med VS, ventilation och el i Norge.

– Köpet av Vito är ett viktigt steg i vår expansion i Norge. Vito har varit ett mycket framgångsrikt företag genom åren. Instalco får genom köpet ett starkt fäste i Oslo, säger Instalcos vd Per Sjöstrand i ett pressmeddelande.

Vito grundades 2002 och har sedan starten haft en bra organisk tillväxt och även vuxit geografiskt, uppger Instalco. Företagets geografiska spridning gör det möjligt att få ett nära samarbete med befintliga bolag inom Instalco i Oslo-regionen.

Ägarna av Vito kommer att fortsätta i sina nuvarande roller och Vidar Lien kommer att fortsätta som vd.

Tidigare i år förvärvade Instalco de norska elbolagen Romerike Elektro och AR Elektroprosjekt AS samt VS-bolaget Rørteft.