Bravida får stort uppdrag i Danmark

Publicerad 28 sep 2016, 12:59

Bravida Danmark har fått ett stort installationsuppdrag när Det Nye Hospital i Vest, DNV-Gødstrup, som ligger väster om staden Herning, ska byggas. Byggherre är det danska landstinget Region Midtjylland.

Det nya sjukhuset DNV-Gødstrup blir ett modernt akutsjukhus. Uppdraget är ytterligare ett i raden av stora sjukhusprojekt i Norden som Bravida har vunnit de senaste åren, bland annat i Tønsberg, Tromsø och Østfold i Norge och Nya Karolinska, Värnamo sjukhus och Akademiska sjukhuset i Sverige, skriver Bravida i ett pressmeddelande.

Bravidas installationsentreprenad omfattar el, VS och ventilation på 98 000 m² i den första fasen av det stora sjukhusbygget. Värdet för uppdraget uppgår till motsvarande cirka 390 miljoner svenska kronor.

– Jag är väldigt glad för att vi har lyckats vinna installationsuppdraget på DNV-Gødstrup. I Danmark har vi byggt upp en stor erfarenhet av denna typ av uppdrag genom våra installationer i Det Nye Universitetshospital (DNU) i Aarhus, säger Johnny Hey Jensen, regionchef i Bravida Region Nord Danmark, i pressmeddelandet.

Bravida Danmark beräknar att kunna inleda arbetet på DNV-Gødstrup i slutet av året. Uppemot 90 Bravida-medarbetare kommer i snitt att vara sysselsatta inom projektet fram till slutleverans i mitten av 2019.