Logga in

Triton förvärvar Fläkt Woods

Publicerad
27 jun 2016, 14:50

Riskkapitalbolaget Triton förvärvar Fläkt Woods Group. Parterna har enats om att inte lämna ut förvärvspriset. Affären kräver godkännande av berörda konkurrensmyndigheter.

– Vi vill stötta ledning och anställda på Fläkt Woods, som en stabil ägare, genom att investera och stödja tillväxten och utvecklingen av företaget. Vi vill bidra med våra strategiska insikter och operativa kunnande i den här branschen. Vi ser fram emot att arbeta tillsammans med ledningsgruppen och styrelsen och att bygga ett starkare företag, säger Tritons ”director of the general partner” Peder Prahl, i ett pressmeddelande.

– Denna transaktion är en viktig milstolpe, så att vi kan föra Fläkt Woods Group till nästa nivå med fokus på teknik kring anslutna och integrerade ventilationslösningar. Vi välkomnar Triton som en ny huvudägare och en respekterad investerare som kommer att stödja oss i framtida värdeskapande planer samt utvidga våra marknadspositioner, säger Didier Forget, vd för Fläkt Woods Group.

Riskkapitalbolaget Triton äger Assemblin (fd Imtech Nordic) och har tidigare ägt bland annat Bravida och NVS.

Fläkt Woods Group har försäljning i 65 länder och 18 säljkontor i Sverige. Koncernen har 2 230 anställda varav 850 i Sverige där det också finns fyra fabriker; Jönköping, Enköping, Järna och Aneby.  Den årliga omsättningen för Fläkt Woods Group är 420 miljoner euro, Fläkt Woods Sverige omsätter cirka 150 miljoner euro.

Säljare av Fläkt Woods Groups är riskkapitalbolagen Equistone och Sagard som ägt koncernen sedan 2007.