Oras flyttar svenska säljkontoret till Solna

Publicerad 15 jun 2016, 13:27

Oras förändrar strategin i Sverige med ökat fokus på proffskunderna. På måndag tillträder Mimmie Enström-Buvall som ny landschef i Sverige och i höst flyttar det svenska säljkontoret från Västerås till Solna.

Arbetet med strategiförändringen påbörjades i slutet av förra året.

– Vi fokuserar nu mer på de traditionella och professionella säljkanalerna, grossister och större installatörer. Som ett led i detta bygger vi upp en egen projektförsäljningsavdelning samt ökar våra resurser och kompetens kring viktiga partner, både på grossist- och installatörssidan, säger Oras nordiske försäljningsdirektör Thomas Hanche-Olsen.

Han har även varit tillförordnad landschef i Sverige sedan Anders Peteri lämnade Oras i november förra året.

Den 20 juni tillträder Mimmie Enström-Buvall som ny Sverigechef efter Anders Peteri. Hon kommer från posten som ”commercial manager” på kontorsmöbelleverantören European Furniture Group (EFG).

– Vi sökte kandidater både inom och utanför branschen, men i första hand en duktig teamledare än efter någon med branscherfarenhet. Hon har dessutom haft ett tydligt säljansvar i branscher som är mycket projektinriktade. Det är erfarenheter som vi har stora förhoppningar på och som vi tror kan utveckla vår projektförsäljning, säger Thomas Hanche-Olsen.

I början av september flyttar det svenska säljkontoret från Västerås till Solna. Det handlar om samma fastighet där Oras tidigare delade showroom med Ido. I de nya lokalerna kommer det förutom kontor att finnas showroom och utbildningslokaler. Det blir också en eftermarknadsfunktion, som snabbt ska kunna leverera reservdelar och enklare produkter.

Läs hela intervjun med Thomas Hanche-Olsen i nästa nummer av VVS-Forum, 6/2016, som kommer ut den 23 juni. Prenumeration kan tecknas här