Assemblin förvärvar ventilationsföretaget Polarluft

Publicerad 9 maj 2016, 09:29

Assemblin (tidigare Imtech) har förvärvat Polarluft, en leverantör av tjänster inom ventilationsinstallationer i Eskilstuna. Polarluft är inriktat på utförande- och totalentreprenader och omsätter 30 miljoner kronor per år, enligt ett pressmeddelande.

– Förvärvet innebär en ökad marknadsnärvaro och att vi tar ett ännu starkare grepp om marknaden i Mälardalen. Nu ska vi, tillsammans med Polarlufts tidigare ägare och medarbetare, utveckla ett ännu starkare regionalt erbjudande, säger Mats Jönsson, vd och koncernchef för Assemblin, i pressmeddelandet.

– Redan när vi inledde våra samtal hösten 2015 stod det klart att vi är två företag som drivs av samma ambitioner och värderingar kring medarbetarkompetens, kundnöjdhet och kvalitet, säger Christer Hjelte, vd och delägare till Polarluft och blivande filialchef för Assemblin Ventilation i Eskilstuna.

– Förvärvet av Polarluft förstärker Assemblin i en nyckelregion och tillsammans ska vi skapa fortsatt tillväxt i Mälardalen. Polarluft är ett framgångsrikt bolag med ett starkt kunderbjudande och en bra position på marknaden i regionen, säger Håkan Ekvall, vd på Assemblin Ventilation.