Logga in

Nibe köper 50 procent av Air-Site

Publicerad
4 apr 2016, 11:39

Nibe Industrier förvärvar i ett första steg 50 procent av aktierna i Air-Site i Lindome söder om Göteborg. Bolaget omsätter cirka 26 miljoner kronor, har en rörelsemarginal på cirka 10 procent och 14 anställda. Förvärvet möjliggör integrering av värmepumpteknologi och ventilation.

Air-Site kommer att ingå i affärsområdet Nibe Energy Systems. Bolaget grundades av den nuvarande ledningen 2007 och är ett kompetensföretag inom ventilation. Air-Site har ett flertal år av innovationer, nytänkande och kvalitativ produktutveckling bakom sig, uppger Nibe i ett pressmeddelande. Bland produkterna ingår luftbehandlingsaggregat, frånluftsvärmepumpar, frånluftsfläktar och lösningar för frikyla.

– Vi har sedan en längre tid sökt en samarbetspartner inom värmepumpområdet och är därför mycket nöjda med att få Nibe som delägare. Därmed kommer vi att kunna integrera värmepumpteknologin i våra ventilationsaggregat och utveckla konceptet för framför allt större fastigheter, säger Air-Sites vd och ägare Tomas Nilsson i pressmeddelandet.

Air-Sites entreprenörskap och tekniska kompetens kompletterar oss utmärkt samtidigt som vi får en flygande start inom ventilationsområdet.

Tomas Nilsson, som tidigare var produktchef på Systemair, kommer att fortsätta leda bolaget.

– Air-Sites entreprenörskap och tekniska kompetens kompletterar oss utmärkt samtidigt som vi får en flygande start inom ventilationsområdet, säger Kjell Ekermo, affärsområdesansvarig för Nibe Energy Systems.

Air-Site konsolideras i Nibe från och med i dag.

– Genom förvärvet tar Nibe ytterligare ett strategiskt viktigt steg mot att integrera värme och kyla med ventilation, säger Gerteric Lindquist, vd och koncernchef för Nibe Industrier.

2013 utsågs Air-Site till ett superföretag av tidningen Veckans Affärer. För att kvalificera sig som superföretag krävs långsiktig tillväxt, uthållig lönsamhet, fungerande resurshushållning och bra finansieringsstrategi.