Stort hotellprojekt för Kungälvs Rörläggeri

Publicerad 9 mar 2016, 11:47

Comfort-medlemmen Kungälvs Rörläggeri rapporterar om tio nya VS-projekt med ett totalt ordervärde på närmare 70 miljoner kronor. Störst är ett hotell- och kontorsprojekt i Göteborg. Bland övriga uppdrag finns ett annat hotellprojekt i Malmö samt Armatecs nya huvudkontor i Mölndal.

Skeppsbrohuset i Göteborg med kontor, hotell, vårdcentral och restaurang byggs om och Kungälvs Rörläggeris totalentreprenad är värd drygt 30 miljoner kronor. Drygt 8 000 m2 kontor byggs om till hotell som ska innehålla 280 rum och blir totalt 11 500 m2. Beställare är Bra Bygg och byggherre är SEB Trygg Liv. Projektet pågår till september i år. Ventab installerar ventilation samt styr och regler på totalentreprenad.

I Lindholmen på Hisingen i Göteborg byggs Blenda kontorshus med drygt 9 000 m2 uthyrningsbar yta. Kungälvs Rörläggeris totalentreprenad pågår till december i år och är värd 12,5 miljoner kronor. Blenda kommer att miljöklassas enligt systemet BREEAM med ambitionen att nå nivå excellent. Beställare är Peab och byggherre är Eklandia. Kristinehamnsföretaget NPI Ventilation har totalentreprenaden för luftbehandling. Homesafe Scandinavia i Stenkullen projekterar och installerar sprinkler.

Långtidshotell i Malmö

Wästbygg bygger ett långtidshotell med 54 rum i Malmö. Kungälvs Rörläggeris totalentreprenad är värd cirka 4 miljoner kronor. Arbetena startar i maj i år och blir klara i juni 2017. Bravida installerar ventilation på totalentreprenad.

Peab bygger 32 nya lägenheter för bostadsrättsföreningen Kaponjären på Koön i Marstrand. Kungälvs Rörläggeris entreprenad är värd cirka 3,8 miljoner kronor. Det blir åtta tvåplans flerfamiljshus med fyra lägenheter i varje huskropp. Kungälvs Rörläggeri installerar VS även i den första etappen av projektet för bostadsrättsföreningen Högvakten.

Volvo Personvagnars kontor i Torslanda på Hisingen renoveras och Kungälvs Rörläggeris entreprenad är värd cirka 3,5 miljoner kronor. Projektet pågår till juni i år. Beställare är Byggfokus Entreprenad.

Armatecs nya huvudkontor 

Armatecs nya huvudkontor och lager byggs i Mölndal. Kungälvs Rörläggeris totalentreprenad är värd cirka 3,2 miljoner kronor. Arbetena startar i mars och pågår till december i år. Beställare är Bra Bygg och byggherre är Platzer Fastigheter. Bravida installerar ventilation på totalentreprenad.

Livsmedelsföretaget Engelhardt bygger nytt kontor och lager i Göteborg. Kungälvs Rörläggeris entreprenad är värd cirka 3,2 miljoner kronor. Projektet startar i mars och blir klart i december i år. Beställare är Bergman & Höök.

Två lagerlokaler i Märsta

Logistic Contractor ska bygga två lagerlokaler på totalt 4 600 m2 i Märsta norr om Stockholm. Ordervärdet för Kungälvs Rörläggeris entreprenad är cirka 2,5 miljoner kronor. Arbetena inleds i april och blir klara i juni i år.

I Vallda väster om Kungsbacka byggs ett gruppboende. Kungälvs Rörläggeris entreprenad är värd cirka 1,5 miljoner kronor. Projektet pågår till juni i år. Beställare är NCC och byggherre är Eksta Bostads AB. 

Tångeröds förskola på Tjörn byggs till med fyra nya avdelningar. Ordervärdet för Kungälvs Rörläggeris entreprenad är cirka 1,3 miljoner kronor. Förskolan ska värmas med bergvärme. Beställare är Hansson & Söner.