Logga in

Energivärden breddar med elinstallation

Publicerad
8 mar 2016, 16:34

Carls Elektriska i Stockholm har blivit en del av Energivärden-gruppen. Sedan tidigare ingår företag med verksamhet inom VS, ventilation samt styr och övervakning i Energivärden. Det brutna räkenskapsåret 2014/2015 omsatte Carls Elektriska cirka 44 miljoner kronor med 34 anställda.

Sedan den 26 februari är Carls Elektriska ett helägt dotterbolag till Förvaltnings AB Vretensborg som ingår i företagsgruppen som kallas Energivärden.

– Carls Elektriska, som är ett mycket väletablerat elinstallationsföretag i Stockholm, kommer att komplettera vår verksamhet på ett naturligt sätt och ge oss bättre kontroll över en större del av affärsprocessen, säger Energivärdens vd Håkan Sandholm i ett pressmeddelande.

Gruppen består efter förvärvet av sex bolag, förutom Carls Elektriska och Energivärden även  av Carl Hansson Rör & Värme, Ventilator, Vento och Styrvärden Q. Totalt har gruppen cirka 160 anställda och omsätter cirka 350 miljoner kronor.

– Detta blir en ny och spännande fas i företagets utveckling där det är lätt att se fördelarna för alla inblandade parter, säger Kerstin Lundman Carls, vd och en av de förra huvudägarna till Carls Elektriska.