Dahl förvärvar Knappens Prefab

Publicerad 14 mar 2016, 12:24

Dahl Sverige breddar verksamheten med förvärv av Knappens Prefab i Ljusdal. Ett företag verksamt inom bygg- och VVS-branschen samt marknadsledande inom förtillverkade avloppsgrodor, enligt ett pressmeddelande.

– Med detta förvärv kommer vi ytterligare bredda erbjudandet till våra kunder och tillsammans med Knappens kunna ta marknadsandelar inom ett växande segment, säger Göran Dahlin, marknads- och inköpsdirektör på Dahl Sverige, i pressmeddelandet.

Knappens kommer att drivas som ett fristående bolag i Dahlgruppen, där bolagen kompletterar och främjar varandras verksamhet.

– Samarbetet med Dahl ger oss möjlighet att lägga i ytterligare en växel i utvecklingen av verksamheten. Vår kompetens tillsammans med Dahls kundrelationer, rikstäckande försäljning och distribution ger oss en mycket stor styrka i marknaden, säger Jörgen Hylander, vd på Knappens Prefab.

– Vi är mycket imponerade av kompetensen som Jörgen Hylander och hans team byggt i Ljusdal. Nu avser vi att bygga vidare på det och expandera verksamheten i Ljusdal, fortsätter Göran Dahlin.

Knappens Prefab gör förtillverkade våtrumsväggar och avloppsgrodor och är kända för hög kvalitet, precision, leveranssäkerhet och serviceanda, uppger Dahl Sverige.