Tre stora bostadsprojekt för JF Jansson i Uppsala

Publicerad 18 jan 2016, 13:57

Comfort-medlemmen JF Jansson Rör i Uppsala rapporterar om åtta nya projekt med ett samlat ordervärde på cirka 64 miljoner kronor. Störst är tre bostadsprojekt i hemstaden.

JF Jansson installerar VS på totalentreprenad vid bygget av 230 nya lägenheter och butiker i den andra etappen av partneringprojektet Åsikten Södra i Uppsala. Ordervärdet är cirka 22 miljoner kronor. Beställare är HMB och byggherre är Riksbyggen. Produktionsstart sker i oktober i år.

224 nya lägenheter och lokaler byggs i östra Bäcklösa i de södra delarna av Uppsala. JF Jansson totalentreprenad för VS är värd cirka 20 miljoner kronor. Beställare är Peab och byggherre är Uppsalahem. OTK Klimatinstallationer installerar ventilation på totalentreprenad. Arbetena inleds i mars i år.

Ett resultat av ramavtalet med JM är projektet Smedjebacken i Uppsala med 109 nya lägenheter. JF Jansson installerar VS och ordervärdet är cirka 10 miljoner kronor. PQR Consult VVS-projekterar och Luftkompaniet Sjöblom har luftbehandlingsentreprenaden. Projektet startar i februari i år.

Den andra etappen av Bällsta Park i Vallentuna med 21 nya villor är också en del av ramavtalet med JM. JF Janssons VS-entreprenad är värd cirka 3 miljoner kronor.  Byggstarten är i oktober i år.

Nybygge för Xylem och humanistisk teater

JF Jansson har totalentreprenaden för VS i en ny industribyggnad i Vaksala Eke som får pumptillverkaren Xylem som hyresgäst. Det är det tredje huset av fem som JF Jansson utför installationer i och ordervärdet är cirka 4 miljoner kronor. Projektet, som startade i december, innehåller även en bergvärmeanläggning. Beställare är Industrihus i Eke. BT Ventilation har ventilationsentreprenaden.

NCC bygger en humanistisk teater för Uppsala universitet på uppdrag av Akademiska Hus. NCC är JF Janssons uppdragsgivare och VS-entreprenaden är värd cirka 3 miljoner kronor. Arbetena inleds i februari i år. Ramböll VVS-projekterar och Fresh Air Ventilation har luftbehandlingsentreprenaden.

Akademiska Hus är JF Janssons beställare vid ombyggnaden HVC-syd på Ultunaområdet i Uppsala till nya hyresgästen Växa Sverige som ska driva företagshotell. VS-entreprenaden är värd cirka 1 miljon kronor och projektet startade i oktober.

JF Jansson installerar VV-, VVC- och VS-kulvert till prefabricerade lägenheter i Gränby. Ordervärdet är 1 miljon kronor och projektet färdigställs under vintern i år. Beställare är JM.