Logga in

Nytt steg mot ren bransch

Publicerad
11 jan 2016, 10:29

Även VVS Företagen och EIO, via Samhällsbyggnadssektorns etiska råd, ställer sig nu bakom överenskommelsen för att motverka mutor och korruption i byggbranschen.
– Syftet är att underlätta arbetet mellan leverantörer och beställare inom den offentligt finansierade bygg- och fastighetssektorn, säger Hanna-Lotta Nielsen, affärsjurist på Installatörsföretagen, i ett pressmeddelande.

Som VVS-Forum tidigare skrivit om har överenskommelsen mot mutor och korruption i byggbranschen tagits fram gemensamt av bland annat Byggherrarna, Sveriges Byggindustrier (BI) och flera byggföretag. Nu ställer sig också VVS Företagen och EIO bakom överenskommelsen.

– Överenskommelsen ska ge etisk vägledning och stöd i att göra rätt. Det här är ännu ett stort steg mot en helt ren bygg- och fastighetsbransch. Jag hoppas att så många som möjligt tar del av och använder överenskommelsen, säger affärsjuristen Hanna-Lotta Nielsen på Installatörsföretagen, EIO:s och VVS Företagens nya gemensamma servicebolag.

Tanken är att överenskommelsen ska kunna användas av alla aktörer och medarbetare inom bygg- och fastighetssektorn, oavsett om man anslutit sig formellt eller inte.

Överenskommelsen tar till exempel upp vad som gäller vid deltagande i mässor, sponsring, resor och upphandling.