Logga in

Instalco köper BI-Vent och Vallacom

Publicerad
25 jun 2015, 11:30

Instalco-koncernen rapporterar om två nya förvärv: BI-Vent i Helsingborg och Vallacom i Linköping. Därmed kan Instalco nu erbjuda även ventilationstjänster i södra Sverige, som komplement till VS och el. Förvärvet av elinstallationsföretaget Vallacom innebär att koncernen etablerar sig i Östergötland.

BI-Vent är ett entreprenad- och serviceföretag inom ventilation med filial i Lomma utanför Malmö. Bolaget omsätter enligt hemsidan cirka 120 miljoner kronor och har cirka 50 anställda.

– Vi ser i och med inträdet i Instalco möjligheten att utveckla bolaget ytterligare, framförallt inom totalåtagande. Vidare skapar detta trygghet för våra kunder och medarbetare, säger BI-Vents tidigare ägare Jan Strandberg, Björn Lindskog och Tomas Engström, i ett pressmeddelande.

Jan Strandberg, Björn Lindskog och Tomas Engström blir delägare i Instalco-koncernen och kommer fortsätta i sina nuvarande roller på BI-Vent.

– Vi ser väldigt positivt på att vi nu stärker vår satsning ytterligare i region Syd som i och med att BI-Vent nu är med i gruppen även kan börja leverera ventilationslösningar, säger Instalcos koncernchef Per Sjöstrand.

Elpågarna och Rörläggaren ingår redan

Nyligen förvärvade Instalco även elinstallationsföretaget Elpågarna i Malmö. Elpågarna omsatte det brutna räkenskapsåret 2013/2014 cirka 25 miljoner kronor med 23 anställda.

– Vi har nu fått in ytterligare ett mycket bra och seriöst företag i Instalco-gruppen. BI-Vent har en strategisk position i Helsingborg med filial i Malmö som vi nu planerar ska växa. Vi har redan i dag ett samarbete mellan Bi-Vent och Rörläggaren, som vi kommer att bygga vidare på. I och med att BI-Vent nu ingår i gruppen kan vi nu i Syd erbjuda en komplett lösning till våra kunder, säger Tommy Larsson, chef för Instalcos region Syd och vd för Rörläggaren.

Vallacom med kontor även i Norrköping omsätter enligt hemsidan cirka 75 miljoner kronor och har drygt 50 medarbetare.

– Jag är glad att jag nu hittat en lösning som gör att Vallacom och våra anställdas framtid är tryggad. I och med inträdet i Instalco så får Vallacom nu ett antal kollegor i branschen vilket känns roligt och spännande. Jag ser framemot de möjligheter som detta samarbete kan ge oss med övriga företag i gruppen. Känns också spännande att nu var med och bygga upp Instalcos satsning i Östergötland, säger Vallacoms vd och ägare Peter Andersson, i ett pressmeddelande.

Letar fler bolag i Östergötland

Peter Andersson blir delägare i Instalco och kommer att fortsätta i sina nuvarande roller på Vallacom. Verksamheten i bolaget kommer att bedrivas som tidigare och inga förändringar kommer att ske vare sig på personalsidan, i organisationen eller i pågående projekt.

– Det är med glädje vi kan meddela att Instalco nu öppnar upp fönstret till Östergötland. Vallacom kommer att tillföra mycket kompetens på tekniksidan till gruppen samtidigt som vi stärker vår totala elinstallationskapacitet inom koncernen. Vi ser Östergötland som en tillväxtregion och kommer att leta efter ytterligare bolag i regionen, kommenterar Per Sjöstrand.

Instalco-gruppen består sedan tidigare av Expertkyl i Göteborg, Klimatrör i Stockholm, LG Contracting i Karlstad, OTK Klimat Installationer i Enköping, PoB:s Elektriska i Uppsala, Rörgruppen i Sollentuna, Rörläggaren i Malmö, Orab Entreprenad i Gävle, Tofta Plåt & Ventilation i Lidköping och VVS-Metoder Stockholm.