Logga in

Generationsskifte på rätt sätt

Publicerad
17 jun 2015, 08:25

Många branscher står inför en stor mängd generationsskiften, bland annat VVS-branschen. Enligt Linköpings universitet kan det totalt handla om cirka 50 000 företag under den närmaste femårsperioden. VVS-Forum har träffat två företag som förberett skiftet på två olika sätt.

Tord Persson, ägare och tidigare vd för Cityrör i Haninge strax söder om Stockholm, bestämde sig för att trappa ner. Men inget av barnen var intresserat av att ta över driften från sin pappa. Då satsade han på en extern vd.

Oscar Hanson VVS i Halmstad med Rikard Hanson som vd och ägare, står inför sitt fjärde generationsskifte. Sonen Oscar Hanson har förberetts på ett speciellt och utarbetat sätt för att överta det anrika företaget som startades för snart 100 år sedan, 1916.

Läs om det båda företagens olika lösningar för att säkra fortsatt livskraftiga företag i familjen ägo i VVS-Forum nr 6-7/2015 med utgivning 18 juni. Ta där också del av skatterådgivaren Hans Peter Larssons grundläggande tips som underlättar ett generationsskifte.