Logga in

Mats Björs blir ny vd för VVS Företagen

Publicerad
19 dec 2012, 10:18

Mats Björs tillträder som ny vd för VVS Företagen den 24 juni 2013. Han kommer närmast från Byggherrarna där han varit vd sedan 1 mars 2009.

– Det ska bli spännande att jobba med VVS Företagen med den bakgrunden jag har. Jag har ju bytt perspektiv några gånger, från entreprenör- och materialsidan till byggherrar och beställare. Ser framför mig att frågor som till exempel fokus på nyttan för beställare ligger nära till hands, säger Mats Björs till VVS-Forum.

– En annan fråga som är spännande är energieffektivisering. Här är VVS-entreprenörerna väldigt viktiga. Dessutom blir installationerna en allt viktigare del i det som byggs, tillägger han.

– Mats har en gedigen kompetens och rätt bakgrund för att utveckla VVS-branschens och VVS Företagens viktiga framtidsfrågor. Vi är övertygade om att Mats är rätt person att synliggöra VVS Företagens medlemmars roll som samhällsbyggare och det känns glädjande att hälsa Mats välkommen till VVS Företagen, säger Anders Mattsson, ordförande i VVS Företagen, i ett pressmeddelande.

Mats Björs är utbildad civilingenjör från Chalmers i Göteborg och har en mångårig bakgrund i byggsektorn. Han har arbetat på byggentreprenadföretag, i byggmaterialindustrin och på organisationssidan. Senast som vd för Byggherrarna sedan mars 2009 där han har arbetat med att bredda och synliggöra byggherrarnas roll i samhällsbyggandet.

– Han har marknadsfört och synliggjort byggherrarna, och han har därmed med sig kunskaper som vi kommer att ha nytta av, säger Roine Kristianson, som avgår som vd för VVS Företagen den 31 januari 2013.

Johan Mossling har utsetts som tillförordnad vd, tills Mats Björs tillträder. Johan Mossling är i dag chef för regionverksamheten inom VVS Företagen.