Logga in

Vattenhuset planerar stor utbyggnad i Borlänge

Publicerad
11 nov 2011, 15:13

Comfort-medlemmen Vattenhuset planerar en stor utbyggnad av butiken i Borlänge, skriver Dalarnas Tidningars nätupplaga. Bakgrunden till expansionen är att Ikea köpt mark på samma handelsområde för att bygga ett nytt varuhus.

Vattenhuset planerar en utbyggnad på totalt 3100 m², 2200 på mark och 900 i en andra våning, uppger Dalarnas Tidningar. Det innebär nästan en fördubbling av dagens yta. Företaget behöver inte hela ytan utan tänker hyra ut till ett eller flera företag som har verksamhet som på något sätt anknyter till Vattenhusets.

– Grundtanken är att söka samarbetspartners som anknyter till vår affärsidé. Vi lär hänga med i utvecklingen och målsättningen är att vara Mellansveriges metropol när det gäller vattenfrågor, säger vd Per Norman till Dalarnas Tidningar.

Affärsidén är att ”utföra helhetslösningar för tjänster inom vatten och energi inom vattnets kretslopp”. I verksamheten ingår bland annat brunns- och energiborrning samt butik och VVS-installationer.

Den utlösande faktorn till expansionen var Ikeas markköp på handelsplatsen Norra Backa för att bygga ett nytt varuhus. Vattenhuset hamnar ”mitt i smeten” och tänker dra nytta av det, skriver Dalarnas Tidningar.

– Vi har fått en draghjälp att utveckla affärsidén, säger Per Norman.

Bygglov ska nu sökas och när utbyggnaden startar är klart. Det beror på när Ikeas varuhusbygge kommer igång och hur vägarna utformas på området.

Vattenhuset i Borlänge omsatte förra året cirka 23 miljoner kronor med 15 anställda. Verksamhet finns genom ett dotterbolag även i Älvdalen som 2010 omsatte cirka 5,6 miljoner kronor med fyra anställda. Vattenhuset är förutom i Comfort-kedjan också medlem i VVS Företagen.