Logga in

Företagsledningen förvärvar Ariterm

Publicerad
22 jun 2011, 11:29

Företagsledningen förvärvar Ariterm Group från riskkapitalbolaget Procuritas. Ariterm levererar värmesystem baserade på biobränslen för villor och större fastigheter.

Säljare är fonden Procuritas Capital Investors III.

Ariterm Group är uppdelat i två strategiska huvudområden, Commercial Bio Heating med Ariterm Oy som ansvarigt bolag och Domestic Bio Heating med Ariterm Sweden AB som ansvarigt bolag. Koncernchefen Mats Bergsjö, tillsammans med respektive vd, Petteri Korpioja och Staffan Lundegårdh, utgör företagsledningen som nu köper Ariterm Group.

– Vi har en stark tilltro till att bioenergibaserad uppvärmning, som är en av få verkligt förnybara och hållbara energikällor, kommer att utgöra en av hörnstenarna i den europeiska energiförsörjningen de kommande åren. Med nuvarande utveckling av el- och oljepriser förväntar vi oss god och kontinuerlig volymökning för bioenergi under många år framöver, säger Mats Bergsjö i ett pressmeddelande

Ariterm var från början ett affärsområde inom Thermia, som Procuritas förvärvade 2004. När Procuritas sålde Thermias värmepumpsverksamhet till Danfoss 2005, behöll en av riskkapitalbolagets fonder den biobränslebaserade verksamheten som sedan blev Ariterm. Året därpå förvärvade Ariterm Kalmar Maskinprojekt AB (KMP).