Logga in

Alvesta VVS blir Solar Sverige

Publicerad
29 sep 2009, 14:49

Den 5 oktober byter grossisten Alvesta VVS-Material namn till Solar Sverige. Samma dag öppnar Solar ett kompletterande centrallager för VVS-sortimentet i Örebro.

Alvesta VVS-Material förvärvades av den danska Solarkoncernen i maj 2007. Företaget har sedan dess stegvis integrerats i Solar. I januari 2008 blev Alvesta VVS en av två divisioner inom Solar Sverige, den andra är el.

Från och med den 5 oktober integreras VVS-verksamheten helt i Solar Sverige som affärsområde VVS. Vid samma tidpunkt övergår Solars hela svenska verksamhet till ett gemensamt affärssystem och ett kompletterande centrallager för VVS-sortimentet öppnar i Örebro.

– Centrallagret i Alvesta kommer naturligtvis att vara kvar. Lagret i Örebro med en yta motsvarande cirka 10 000 kvadratmeter kommer att underlätta leveranser till våra kunder i Mellansverige och norra Sverige, säger Solar Sveriges vd Anders Gärdström.

Solar Sverige etablerar samtidigt det man kallar kompetenscenter i Göteborg och Stockholm.

– Vi kraftsamlar på så vis vår spetskompetens och kommer att få en ökad närvaro av olika specialistkompetenser i Stockholm samt i Göteborg, säger Anders Gärdström.