Logga in

Coromatic köper serviceföretaget T o P’s

Publicerad
12 maj 2015, 11:02

Coromatic har förvärvat T o P’s El Värme Kylteknik i Tullinge utanför Stockholm. T o P’s är ett serviceföretag med 23 anställda. Det brutna räkenskapsåret 2013/2014 omsatte T o P’s cirka 50 miljoner kronor med 22 anställda. 

T o P’s är specialiserat på kraft samt värme- och kylteknik, främst till datacentermarknaden i Sverige. Företaget driver även IVT-center och har varit verksamt sedan 1989.

– Förvärvet ligger i linje med vår strategi att växa för att fortsatt vara den ledande leverantören av verksamhetskritisk infrastruktur i Norden. Med T o P’s erfarenhet och expertis förstärker vi vår serviceorganisation i en geografiskt mycket viktig region, säger Coromatics koncernchef Anders Tollsten i ett pressmeddelande.

T o P’s verksamhet blir nu en del av Coromatics serviceorganisation. Tillsammans kan bolagen erbjuda servicekompetens i ett större geografiskt område, eftersom T o P’s fortsatt kommer att utgå från sitt kontor söder om Stockholm.

– Vår marknad blir mer och mer komplex. Organisationer som är i behov av lösningar för verksamhetskritisk infrastruktur vill i allt större utsträckning ha allt från en leverantör, säger Peter Eriksson, vd och grundare av T o P’s och fortsätter;

– Med Coromatic får vi möjlighet till att jobba med fler och större projekt, och kan dessutom erbjuda alla kunder ett bredare utbud av tjänster. Tillsammans kommer vi helt enkelt att ha ett starkare erbjudande.

Efter samgåendet med T o P’s kommer Coromatic att ha 486 medarbetare i Norden. T o P’s fortsätter att verka som ett eget bolag, men byter nu namn till Coromatic.