Logga in

Gupex Industri i konkurs

Publicerad
15 apr 2015, 14:34

Torsbyföretaget Gupex Industri försattes i konkurs den 10 april. Det brutna räkenskapsåret 2013/2014 omsatte bolaget, som bland annat utför ventilationsmontage, cirka 14 miljoner kronor med 18 anställda. Samtidigt redovisades en förlust efter finansnetto på drygt 1 miljon kronor.

Gupex Industri arbetar med stål- och smidesarbeten samt montage av ventilationsanläggningar. Bolaget startades 2009 genom att Lars Ekström tog över Skanska Direkt och började driva den verksamheten vidare.

Vid konkursen hade Gumpex Industri 15 anställda, skriver Metal-Supply.se.

– Det handlar om likviditetsproblem helt enkelt. Det är en del projekt som inte har gått så bra som vi hade hoppats på. Konkursförvaltarens förhoppning är dock att kunna hitta en köpare som driver verksamheten vidare. I vilken form och regi får vi se, säger företagets verkstadschef Per-Olof Nilsson till Metal-Supply.se,

Gupex Industri är dotterbolag till Vänersborgsföretaget Gupex AB, som bland annat utför entreprenader inom process- och industriventilation. Gupex AB är i sin tur dotterbolag till norska Gupex AS.