Logga in

Nibe köper schweizisk komponenttillverkare

Publicerad
9 dec 2014, 09:47

Nibe Industrier AB har genom sitt dotterbolag Backer BHV, tecknat avtal om att förvärva Askoma AG i Schweiz. Askoma kommer att ingå i Backergruppen i affärsområdet Nibe Element.

Askoma har verksamhet i Bützberg i Schweiz och Johor Bahru i Malaysia. Företaget grundades 1967 och har omsättning på cirka 7,2 miljoner schweizer franc (55 miljoner kronor) med en EBIT-marginal över 10 procent. Företaget har 26 anställda i Schweiz och 17 anställda i Malaysia.

Produktsortimentet består huvudsakligen av komponenter och lösningar för värme, styrning och mätning för energimarknaden. Företaget har också legotillverkning specifikt för energimarknaden.

– Förvärvet av Askoma kommer ytterligare stärka positionen för Nibe Element som leverantör av hållbara energilösningar. Den malaysiska delen av Askoma kommer också att öppna upp för produktion inom koncernen i ytterligare ett land i Asien förutom våra befintliga fabriker i Kina. Detta är mycket intressant både från produktions- och marknadssynpunkt, säger Gerteric Lindquist, koncernchef för Nibe Industrier AB, i ett pressmeddelande.

Askoma kommer att konsolideras i Nibe-koncernen från den 9 december.