Representanter för säljare och köpare med Indoor Energys vd Mats Bjelkevik i mitten. Foto: Indoor Energy

Indoor Energy tar över 50-årig kylaktör

Publicerad: 02 september 2020 Text: Klas Sörbo

"Kylmarknaden kräver mer muskler i framtiden".

Indoor Energy köper Teknokyl Industrier i Stockholm, som grundades 1969. Teknokyl kommer att vara navet i Indoor Energys fortsatta satsning på kyla i Stockholmsområdet.

Francks Kylindustri växer i Skåne och nyetablerar i norr

Tillsammans med Teknokyl kommer Indoor att omsätta cirka 150 miljoner kronor inom kyla, varav 65 i Stockholm. 

– Vi har en tydlig strategi i att fortsätta att växa kylverksamheten och Indoor Energy är i dag en av de största kylaktörerna i Sverige. Därtill kommer förvärvet av Teknokyl att stärka vår närvaro i Stockholm där vi redan är marknadsledande inom service avseende kyla, värme, ventilation och fastighetsautomation, säger Indoor Energys vd Mats Bjelkevik i ett pressmeddelande.

Indoor Energys nye vice vd Patrik Vinsa om förvärvsstrategin

Teknokyl omsatte förra året 39 miljoner kronor med 24 anställda

– Vi ser att kylmarknaden kräver mer muskler av de ledande aktörerna i framtiden. Att tillsammans med Indoor Energy öka antalet specialister inom bland annat energi, mätning och uppföljning och automation kommer att gynna både våra anställda och våra befintliga och nya kunder, säger Teknokyls vd Dan Östedt, som också var en av de tidigare huvudägarna.

Övriga huvudägare var Göran Hagtorn och Kenneth Fisk.

Fler nyheter

6 heta värmepumptrender

22 jan 2021 | 99 procent kan väl knappast ha fel? Här kommer sex tunga argument för att de tillfrågade installatörerna och återförsäljarna har rätt när de tror p...