Mattias Olsson, som fortsätter i Francks som affärsområdeschef butik, och Mikael Syrén, vd för Francks Kylindustri i Helsingborg. Foto: Francks Kylindustri.

Francks Kylindustri växer i Skåne och nyetablerar i norr

Publicerad: 02 september 2020 Text: Klas Sörbo

Köper skånsk butiksaktör som omsätter nära 80 miljoner kronor.

Francks Kylindustri i Helsingborg köper Teo-Kyl Sweden i Hässleholm. Teo-Kyls nuvarande ägare och vd Mattias Olsson kommer att fortsätta arbeta som affärsområdeschef butik.

Han köpte tillbaka kylföretaget från Instalco – vände till vinst igen

Teo-Kyl omsatte 78 miljoner kronor med 28 anställda 2019.

– Förvärvet av Teo-Kyl är i linje med vår affärsstrategi att växa och bredda oss mot nya intressanta kundgrupper framförallt butiker som vi inte har jobbat med så mycket tidigare, säger Mikael Syrén, vd för Francks Kylindustri Helsingborg, i ett pressmeddelande.

Francks Kylindustri i Helsingborg omsatte förra året 144 miljoner kronor med 44 anställda.

Caverion tar över svensk kylverksamhet som omsätter 300 miljoner 

Samtidigt med köpet av Teo-Kyl aviserar koncernen Francks Kylindustri att den ska etablera sig i Luleå. Den söker nu servicechef och kyltekniker där.

Francks Kylindustri har tidigare i år köpt Varmt & Kallt i Linköping och Automationsgruppen Södra i Landskrona. Koncernen har cirka 250 anställda och omsätter 700 miljoner kronor.

Francks Kylindustris huvudägare är sedan 2019  riskkapitalbolaget Segulah.

Fler nyheter

6 heta värmepumptrender

22 jan 2021 | 99 procent kan väl knappast ha fel? Här kommer sex tunga argument för att de tillfrågade installatörerna och återförsäljarna har rätt när de tror p...