Foto: iStock

Nibe breddar

Publicerad: 27 mars 2018 Text: Jan Fredriksson

Nibe gör stort förvärv inom fjärrvärme och fjärrkyla.

Nibe Industrier förvärvar Alfa Lavals verksamhet som arbetar med centraler för fjärrvärme, fjärrkyla samt med centraler för tappvarmvatten för kommersiellt bruk. Produkterna har tidigare även sålts under varumärkena Cetetherm och Uranus.

Den förvärvade verksamheten har cirka 60 anställda i Sverige (huvudsakligen i Ronneby), Frankrike, Ryssland, Tjeckien, Finland, Storbritannien och Slovakien. Omsättningen var cirka 300 miljoner kronor under 2017 med positiv rörelsemarginal.

Gerteric Lindquist. Foto: Nibe

– Med förvärvet får Nibe Climate Solutions ett högkvalitativt kompletterande produktsortiment med goda affärsmöjligheter samtidigt som det skapar synergier med Nibes värmepumpar. Det känns också värdefullt och positivt att såväl ledning som övriga anställda fortsätter sina anställningar i Nibe-koncernen, säger Gerteric Lindquist, Nibe Industriers koncernchef, i ett pressmeddelande.

Enligt Tom Erixon, vd och koncernchef för Alfa Laval, kommer verksamheten att få bättre möjligheter att utvecklas inom Nibekoncernen som är en stark aktör med fokus på VVS-industrin.

Förvärvet beräknas att förenas i Nibe Climate Solutions från och med 31 maj 2018. Varumärkena Cetetherm och Uranus kommer åter att börja användas efter förvärvet.

Fler nyheter

Så funkar exoskelettet

19 nov 2020 | Mattias Mattsson, VVS-montör på Nytorps Rör, har testat ett exoskelett för att avlasta axlar och armar när jobbar han med tung borrning i bergvägga...