Svensk teknik rensar luften i San Francisco

Publicerad: 23 juni 2015

I början av året installerade Holiday Inn i San Francisco ozongeneratorer från svenska Interzon i köksventilationen. Installationen har nu varit igång i två månader.

Restaurangen på hotellet hade under längre tid haft problem med ventilationen. Det var höga kostnader för reservdelar som behövdes bytas ut regelbundet, samtidigt som mycket fett fastnade i filtren.

Installatören MHC Engineers hade hört talas om Interzons produkter via den Nordamerikanske återförsäljaren. Att ozon skulle kunna reducera både lukt och fett var något nytt för dem.

– Det är spännande att få jobba med för oss en helt ny teknik för luftrening. Normalt brukar vi installera stora och tunga enheter där det sitter både elektrostatiska filter och kolfilter. Nu gick det mycket smidigt att installera ozongeneratorerna direkt på befintliga kanaler, säger Ron Tinkley, som ansvarade för installationen, i ett pressmeddelande.

Installationen i Holiday Inn är företagets första på den Nordamerikanska marknaden, men fler är på gång, uppger Interzon.

Fler nyheter