Hårdare konkurrens om VVS på nätet

Publicerad: 18 november 2014
Billig VVS, Danmarks största VVS-butik på nätet, gör en satsning via det svenska dotterbolaget VVSochBAD.se för att öka volymen på den svenska marknaden.

– Den svenska VVS-marknaden är nu mogen för en större satsning med ett attraktivt, enkelt och billigt sätt att beställa VVS-material via nätet, säger Stefan Lundström, nytillsatt Sverigechef på VVSochBAD.se, i ett pressmeddelande.

Stefan Lundström har ett långt förflutet i VVS-grossistbranschen. Senast kommer han ifrån Bra Gross, som han för 14 år sedan var med och startade och där han också var delägare.

VVSochBAD.se har funnits på den svenska marknaden i sex år och har nu sex medarbetare. Som stöd har de också tillgång till 40 danska kollegor med kompetens inom marknadsföring, logistik och IT. I Danmark har man en omsättning motsvarande cirka 220 miljoner svenska kronor, uppger VVSochBAD.se.

– Sverige är en betydligt större marknad än Danmark och vårt koncept som vi använder i Danmark finns inte att tillgå i Sverige. Vi har stora förhoppningar på vår framtid i Sverige och under 2014 förväntar vi oss en tillväxt på 20 procent. Dessutom räknar vi med att under 2015 fördubbla omsättningen, till omkring 60 miljoner kronor, tack vare den nya satsningen på en Sverigechef med lokal närvaro, säger Peter Krøjgaard, kommersiell direktör på Billig VVS.

Fler nyheter