Logga in

Camfil köper tyska Handte

Publicerad
14 feb 2014, 11:30

Filtertillverkaren Camfil har träffat en överenskommelse om att förvärva Handte Umwelttechnik GmbH i Tyskland samt bolagets verksamheter i Schweiz, Tjeckien och Kina. Förvärvet, som kräver godkännande av de tyska myndigheterna, beräknas vara slutfört inom det första kvartalet i år. Handte med säte i Tuttlingen i sydvästra Tyskland har cirka 100 anställda och omsatte 2012 cirka 30 miljoner euro (270 miljoner kronor).

Handte, som grundades 1889, är den ledande tyska tillverkaren och leverantören av produkter och applikationer för filterteknik och stoftavskiljning. Företaget är erkänt som en specialist inom frånluftsrening för ett brett spektrum av tillverkande industrier, uppger Camfil i ett pressmeddelande.

Handte kommer att bli en del av Camfils affärsområde för stoftavskiljare, Air Pollution Control (APC). Handtes produktlinje blir ett strategiskt viktigt komplement till Camfil APC:s produktportfölj i USA.

– Handte passar perfekt in i Camfil. Förvärvet kommer att utöka vårt erbjudande och addera betydande specialistkunskap i kombination med teknik- och produktionskapacitet för system och lösningar inom metallindustrin och andra industrikunder i Europa och Asien, säger Magnus Yngen, vd för Camfil Group i pressmeddelandet.