Logga in

Yrkeslärare till VVS – och fastighetsprogrammet

Göteborg | Ansök senast 8 maj, 2023

Lindholmens tekniska gymnasium

Om arbetsplatsen

Vår vision är att Göteborg ska vara en internationellt ledande utbildnings- och kunskapsstad.

Utbildningsförvaltningen i Göteborg bedriver verksamhet inom kommunal gymnasieskola, kommunal vuxenutbildning, yrkeshögskola, gymnasiesärskola, studie- och yrkesvägledning, modersmål samt skolutveckling.

I vårt arbete har vi ett tydligt elevfokus som sätter kunskap och färdigheter i ett sammanhang där inre motivation, medskapande och lust att lära är viktiga ingredienser.

Vi arbetar utifrån alla människors lika värde och rättigheter. Tillsammans skapar vi en arbetsmiljö där både elever och medarbetare är delaktiga och verkar för varandras framgång.

Arbetsuppgifter

På Lindholmens tekniska gymnasium finns cirka 900 elever, drygt 80 anställda samt Göteborgs bredaste utbud av teknikutbildningar – både praktiska och teoretiska.
Här kan man läsa El- och energiprogrammet, Industritekniska programmet, Sjöfartsutbildningen, Teknikprogrammet och
VVS – och fastighetsprogrammet. Lindholmens tekniska gymnasium är certifierat Teknikcollege.

Vi söker nu dig som vill vara med och lära upp nästa generations skickliga yrkesmän inom VS, kyla, fastighet och ventilation. Här på Lindholmens tekniska gymnasium ges du möjlighet att utifrån din erfarenhet och kunskap utbilda blivande yrkesmän och kvinnor i hur man sköter sina uppdrag, bemöter sina kunder, blir anställningsbar och hur man behåller och utvecklar sin kompetens inom yrket.

Som yrkeslärare på VVS- och Fastighetsprogrammet kommer du arbeta med undervisning, ha klassansvar samt ansvar för kartläggning, planering, genomförande och utvärdering av lektioner framförallt inom VVS-kurser men även grundläggande kurser som är gemensamma för hela programmet. Arbetet utförs enligt beslutade mål och riktlinjer.
Du kommer att undervisa i följande kurser:

• Systemuppbyggnad
• Värmelära
• Verktygs- och materialhantering
• Svets- och lödning rör
• Sprinklerteknik

I arbetsuppgifterna ingår även mentorskap och att tillsammans med dina kollegor utforma en god, lustfylld och varierad skoldag med elevernas bästa i fokus. Du utmanar och stödjer eleverna så att de når goda studieresultat. Arbetet utförs i samarbete med elevhälsa, vårdnadshavare samt med andra aktörer utanför skolan. Vidare samarbetar du som yrkeslärare med branschen kring praktikplatser och programråd. I ditt uppdrag ingår även att ansvara för elevers APL, samverka med APL-handledare samt externa företag.

Kvalifikationer

Vi ser gärna att du är utbildad lärare och har erfarenhet av undervisning inom VVS-och fastighetsprogrammet men söker även dig som har yrkeskompetens med bred erfarenhet och aktuell branschvana inom området. Det är viktigt att du har god digital kompetens.

Du har ett genuint intresse för unga människor och är lyhörd för olika elevers behov. Du har förmåga att anpassa ditt arbetssätt och bemötande till målgruppen och är öppen för att utveckla nya arbetsmetoder. Du är en lagspelare som arbetar tillsammans med dina kollegor för hela programmets bästa. Ditt sätt att vara utmärks av kreativitet, entusiasm och viljan att vara en inspiration för elever.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet i mötet med elever samt god samarbetsförmåga. Saknar du lärarbehörighet? Då kan vi erbjuda dig en allmän visstidsanställning och tillsammans med rätt person kan vi även se över möjligheterna att läsa in lärarbehörighet under anställningstiden.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2023-08-09

Eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   C134112

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

För dig som är utbildad lärare erbjuder vi en tillsvidareanställning. För dig som har erfarenheter som matchar tjänsten kan vi erbjuda en tidsbegränsad anställning med möjlighet till tillsvidareanställning om lärarbehörighet läses in.

Vänta inte med din ansökan då intervjuer och urval sker löpande.

Till din intervju behöver du ha med dig pass/nationellt id och eventuellt bevis på uppehållstillstånd om du har ett medborgarskap utanför EU/EES. Detta för att vi som arbetsgivare behöver säkerställa din identitet samt säkra att du har rätt att arbeta i Sverige.

Med hänvisning till lagarna som reglerar registerkontroll så måste den som erbjuds denna tjänst uppvisa utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtal kan upprättas.