Logga in

Yrkeslärare inom VVS till Teknikum

Växjö | Ansök senast 3 mars, 2024

Teknikum är en skola som präglas av engagemang och samarbete med branscher och samhälle. Skolan är en unik och levande mötesplats där elever och personal får goda möjligheter att nå sina mål. Skolan verkar aktivt för att skapa djup kunskap och förståelse för hur tekniken underlättar människors liv. Teknikum med cirka 850 elever och 100 anställda har en blandning av såväl högskoleförberedande program som yrkesprogram. Skolan tillhandahåller även flera introduktionsprogram. Du kan läsa mer om skolan genom att besöka www.teknikum.se

Arbetsuppgifterna består av undervisning, både i teori och praktik, i förekommande karaktärskurser på VVS- och fastighetsprogrammet, tillsammans med VVS-lärarkollegor ansvara för material, verktyg och verkstadslokaler, APL-arbete och att skapa och upprätthålla branschkontakter. Utöver detta har du, liksom övriga lärare på skolan, uppgifter som t ex mentorskap och administration som en del i ditt pedagogiska uppdrag.

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom utbildningssektorn exempelvis som lärare alternativt varit handledare för APL-elever.

För tjänsten är det viktigast att du kan dina ämnen samt att du är en tydlig pedagog, att du har lätt för att samarbeta och värdesätter att möta såväl nya elever som kollegor. Du har också ett stödjande och utvecklande förhållningssätt i samverkan med elever, ledning och arbetskamrater. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och värdesätter din förmåga att möta eleverna utifrån deras kunskaper och behov.

Din profil

Vi söker dig som är certifierad VVS-montör, i första hand med lärarlegitimation men även dig som är intresserad av att pröva lärarrollen. Vi ser erfarenhet och kunskap inom sprinkler, isolering, fastighet och ventilation som meriterande. Intresse och förmåga att verka i ett arbetslag är ett krav. Läraruppdraget sker i samarbete med kollegor. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper och samarbetsförmåga.

Du har också: – har ett professionellt förhållningssätt. – har en förmåga och vilja att samarbeta i arbetslag.
– är positiv till utveckling av verksamheten, elever och dig själv.
– kan se varje elev utifrån elevens förutsättningar.
– kan sätta gränser och ha en varm och öppen personlighet.
– kan ta ansvar för och etablera tillitsfulla relationer med våra elever.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!


Kontakt

Daniel Lundberg, rektor Teknikum, 0470-79 6289

Fackliga företrädare

Facklig företrädare för Sveriges Lärare nås via Växjö kommuns kontaktcenter: 0470-41 000

Anställningen

Omfattning: Heltid

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Tillträde: Tillträde snarast eller efter överenskommelse.

Sista ansökningsdatum: 2024-03-03

Referensnummer: UTBF 25/24


Övrig information

Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet. Som tillsvidareanställd blir du som regel krigsplacerad i vår organisation. Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se). Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3). För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet. Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.