Logga in

Vill du också sälja högklassiga värmepumpar?

Stockholm/Mälardalen | Ansök senast 16 april, 2022

Säljare sökes till Stockholm och Mälardalen

Jobbar du idag med försäljning av luft/vatten-, och bergvärmepumpar mot återförsäljare? Är du driven, gillar du att skapa långsiktiga relationer och att nå uppsatta mål? Då kan det vara dig vi söker!

Om tjänsten

Daikin Sweden är idag marknadsledande inom affärsområde luft/luftvärmepumpar. Nu är det dags för oss att ta nästa steg för att ytterligare flytta fram våra positioner som en av de ledande tillverkarna av luft/vatten- och bergvärmepumpar för villa-, och fritidshusmarknaden.

Som säljare för detta segment kommer du att driva fram försäljningen av våra produkter inom luft vatten och bergvärmepumpar. Produkterna finns och nu ska du som säljare hjälpa oss att vidareutveckla detta produktområde.

Du börjar med att identifiera fler och rätt VVS företag, därefter bygger du relationer och skapa förtroende. Målet är att öka antalet VVS återförsäljare. Ditt distrikt omfattar Stockholm och Mälardalen.

Dina arbetsuppgifter kommer framförallt innebära:

 • Du kommer att ansvara för att etablera och utveckla nya kundrelationer, inom vårt kundsegment VVS/rörmokare
 • Hög närvaro som innebär dagliga personliga besök hos VVS-installatörer/ rörmokare 
 • Du jobbar mot individuella mål som utformas tillsammans med försäljningschefen
 • Du medverkar vid sälj- och marknadsaktiviteter

Som säljare på Daikin har du flexibilitet att planera och styra dina dagar ute hos kunderna. Vi erbjuder dig ett spännande arbete med stor potential till nya affärer.

Du kommer få vara med i en spännande utvecklingsfas.

Då tjänsten innebär en hel del resor ingår givetvis bil i denna tjänst. Krav att du har körkort

Detta söker vi

Du som söker har 3-5 års säljerfarenhet och har en god kunskap om försäljning mot återförsäljare, du har en teknisk förståelse och en god kunskap om VVS-marknaden och de installatörer som är verksamma inom luft-vatten och bergvärmesegmentet.

Som person är du:

 • Självgående och gillar att tillbringa din tid ute hos kunderna
 • En som bygger långsiktiga kundrelationer
 • Affärsmässig med ett professionellt förhållningssätt.
 • Van att jobba mot uppsatta personliga mål men även mot företagets strategiska mål
 • Har ett starkt eget driv med ett högt tempo och ett stort engagemang
 • Delar med dig av egna erfarenheter till säljteamet och övriga kollegor
 • Du behöver kunna sätta dig in i kundens behov och finna lösningar
 • Ha en positiv samt öppen och ödmjuk personlighet
 • Du gillar det personliga mötet och rör dig obehindrat i kontakten med nya människor
 • Vidare är du social till naturen

Krav

 • Du skall ha en stark egen vilja att göra affärer och att vilja lyckas, kunna arbeta strukturerat med förmåga att arbeta systematiskt och planera din tid.
 • Tidigare erfarenhet av teknisk försäljning mot återförsäljare
 • Jobbat mot VVS-installatörer/ rörmokare
 • Erfarenhet av försäljning av luft/vatten- och bergvärmepumpar
 • Datorvana, MS 365, CRM-system helst i SAP, beräkningssystem
 • Utbildning, gymnasienivå, men gärna även högre utbildning som t.ex. företagsekonomi, marknadsföring eller liknade.
 • Körkort

Ansökan

Låter det intressant och stämmer beskrivningen in på dig? Maila din ansökan till rekrytering@daikin.se och ange referens ”Heating säljare” i ämnesraden.

Fundering? Du är välkommen att kontakta Marlene Lindfors HR på tel: +46-(0)10 722 24 68.   

Intervjuer och urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. Skicka därför in din ansökan så snart som möjligt.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om Daikin

Daikin grundades 1924 och är idag världsledande inom värmepumpar och luftkonditionering. Globalt är vi över 80 000 anställda och omsätter 250 Miljarder. Vi är världens största tillverkare inom HVAC med totalt 105 fabriker globalt.

Vi verkar i en framtidsbransch med produkter och system som är en viktig del i de globala miljömålen. Vi bedriver intensiv forskning inom områden såsom mekanik, elektronik, kemi och köldmedier. Vi tror inte på att endast följa de trender som redan finns på marknaden. Vi tror på att våga leda marknaden och ständigt skapa nya, innovativa lösningar för att kunna möta våra kunders behov på bästa sätt. Denna inställning, tillsammans med vår tekniska kunskap och intensiva forskning, har gett oss en framträdande position på marknaden. Om du vill vara del av ett nyskapande företag som inte fastnar i gamla mönster är vi rätt för dig!

Daikins produkter och system har funnits i Sverige sedan 1969 och har genom åren gjort sig kända för sin höga kvalitét och driftsäkerhet. Idag har vi kontor både i Stockholm och Göteborg.

Att jobba på Daikin

Du arbetar i ett framgångsrikt företag med en snabb tillväxt.

Vi verkar i en framtidsbransch med produkter och system som är en viktig del i de globala miljömålen. Daikins mål är att skapa ett perfekt inomhusklimat på ett så hållbart sätt om möjligt – för så många människor som möjligt.

Vi vill leverera optimala klimatlösningar för privatpersoner, kontor, industrier, livsmedelkyla och restauranger. Ja, alla tänkbara miljöer.

Men framför allt vill vi göra det med klimatet ständigt i åtanke.

Vi vet att vi har möjligheten att påverka miljön åtminstone en del. Därför tar vi verkligen ta vårt ansvar.

Vi tillhandahåller regelbundna vidareutbildningar för att du som medarbetare ska få rätt kompetens. Dessa hålls både i Sverige och utomlands och ger dig goda möjligheter att utvecklas i din yrkesroll. Självklart tar du eget ansvar för vad du behöver utbilda dig inom.

Ett av våra värdeord är att ”Ha Kul!”, vilket vi verkligen har!

Vi erbjuder dessutom goda förmåner såsom sex veckors semester, friskvårdsbidrag 5000 kr/år och bra pensionsavtal. Vi arbetar 37 timmar/vecka

Daikin är en trygg arbetsgivare och hos oss får du möjligheten att sälja och representera högkvalitativa produkter.