Logga in

Bravidachef får lämna sitt uppdrag efter avslöjande

Publicerad
19 apr 2024, 10:46

Bravida vidtar de första åtgärderna efter anklagelserna om överfakturering. En chef har tagits ut tjänst – och fler åtgärder kan komma.

Bravida har anklagats för överfakturering av Region Skåne. Fakturorna har saltats genom att man tagit betalt för fler timmar än vad som lagts ner, enligt den utredning som Region Skåne låtit en revisionsfirma göra. Bravida har polisanmälts och med anledning av anklagelserna startat två interna utredningar.

Läs också:
Vd:n efter anklagelserna: ”Det finns en del felaktigheter”

Dagens Industri har uppmärksammat en ljudfil där två chefer sägs uppmana en medarbetare att lägga på timmar på fakturorna. Bravida hänvisar nu till denna ljudfil i ett pressmeddelande om att man vidtagit de första åtgärderna.

Bolaget skriver att det felaktiga beteendet uppstått på initiativ av enskilda individer och är helt oacceptabelt. Drivande ska ha varit den chef som tagits ur tjänst sedan 6 april.

– Det är tydligt att vi på den aktuella avdelningen har åsidosatt våra arbetssätt och rutiner vilket är helt oacceptabelt. Det är beklagligt att vi inte har upptäckt detta tidigare. När vi färdigställt utredningen kopplat till Region Skåne kommer vi att kommunicera vilka ytterligare åtgärder vi vidtar. Den Sverigeövergripande utredningen pågår parallellt, kommenterar Mattias Johansson, vd och koncernchef på Bravida.