Logga in

”Meditation prioriterar jag dagligen”

Publicerad
3 nov 2023, 08:53

David Uldén fortsätter att utveckla nischade produkter för rörmokare i sitt företag Plumbear – och så lägger han stor vikt vid att meditera.

Text

David Uldén är VVS-montör, egenföretagare och författare. 2017 publicerade han boken ”VVS-Hacks: 40 smarta och enkla tips som gör VVS-yrket roligare och lättare”, där innehållet användes i VVS-Forums julkalender 2021. 

David Uldéns första medverkan i VVS-Forum
”Det är många i branschen som är kreativa problemlösare”

Läs om hur det gått för Viktor Jinnevång:
”Bakvänt behöva gå ner i lön”

Men någon uppföljare är inte planerad. I stället har David Uldén valt att lägga fokus på sitt företag Plumbear, som tar fram produkter anpassade till rörmokare.

Målet är att lansera en till två produkter varje år, som är enbart anpassade för rörmokeri. Till sin hjälp samarbetar David Uldén med en grupp andra rörmokare som hjälper till i idéarbetet. Redan i år planerar dem att lansera en ny absorberande handduk som bland annat ska få upp vatten och skydda golvet när exempelvis en radiator ska demonteras. 

– Vi får väldigt positiv feedback, vilket jag såklart tycker är jätteroligt. Men ibland får vi även höra kritik på produkterna, vilket vi uppskattar minst lika mycket, då får vi veta vad vi kan förbättra, och på sikt göra ännu bättre produkter.

Numera går företaget först för David Uldén, men ibland hoppar han in i rörmokarjobb. 

– Jag hyr ut mig som rörmokare ibland till företag när de behöver hjälp. Jag hjälper även  nära och kära när det behövs, så länge det finns tid för återhämtning.

Ännu en egenföretagare:
Sara startade eget efter tio år på storföretag: ”Jag bygger om undercentraler”

David Uldén har på senare tid tagit sitt välmående på stort allvar, och meditation har varit en viktig del av hans liv. 

– När jag var yngre och jobbade som rörmokare var jag ofta väldigt stressad. Jag jobbade nästan hela tiden, det var väldigt många långa dagar och ibland även kvällar och nätter. Idag försöker jag leva en mer balanserad livsstil, och säga ifrån när det blir för mycket.

– Meditationen har hjälpt mig så mycket i mitt välmående och det har mängder med hälsofördelar. Det är något jag valt att prioritera dagligen.