Logga in

Konkursdrabbade Rörtjänst lever vidare: ”Det var ett sätt att växa”

Publicerad
13 nov 2023, 06:03
| Uppdaterad
10 nov 2023

Rörföretagaren Olof Bengtsson läste i lokaltidningen om att Rörtjänst i Varberg hamnat i obestånd – och bestämde sig för att köpa konkursboet.

Rörtjänst gick i konkurs i slutet av augusti efter ett förlustår som bland annat berodde på materialprishöjningarna

Mer om Rörtjänsts konkurs:
Rörfirma i konkurs: ”Vi fick inte igenom prishöjningarna fullt ut”

Varbergsfirma:
Därför säljer de snabbväxaren till Bravida

– Jag läste om konkursen i lokaltidningen och tyckte att det var synd. Rörtjänst är välkänt här så jag bestämde mig för att köpa det och driva det vidare. Det var ett sätt för mig att växa, säger Olof Bengtsson.

Sedan 2017 driver han rörfirman OVT (Olofs VVS Teknik) i Grimeton utanför Varberg. OVT började som enmansfirma men tidigare i år anställde Olof Bengtsson en montör och verksamheten kommer att flyttas över till Rörtjänst.

Vid konkursen hade Rörtjänst sju montörer och han hoppas kunna återställa tre av dem. De tidigare ägarna Jens och Tony Nilsson kommer att fungera som bollplank. Rörtjänst kommer att flytta till nya lokaler i centrala Varberg som är anpassade till den mindre kostymen.

Vid sidan om rörverksamheten driver Olof Bengtsson ett fastighetsföretag och kommer att fortsätta med det.

– Men nu blir det mer fokus på rörfirman. Planen är att den ska växa stabilt och inom fem år ha sju till tio anställda.

Kunder är byggföretag, fastighetsbolag och privatpersoner.

– Med från OVT har jag mycket privatkunder. Framöver vill jag jobba mer mot byggare och fastighetsägare men de större jobben får komma längre fram.

Det nuvarande orderläget är bra.

– Jag har fullt upp och jobb fram till första halvåret nästa år. Det trillar in nya jobb i stort sett dagligen. Det är mycket småjobb hos privatkunder men också en del större jobb. Kundstocken byggs på och det är kul att se, säger Olof Bengtsson.

Framtidsutsikterna är ljusa även på längre sikt eftersom det kommer att byggas många bostäder i Varberg de kommande åren, både villor och lägenheter. Hamnen kommer att byggas om till en ny stadsdel med stora bostadshus och butiker.

Vilka är utmaningarna?

– Att hålla samma höga kvalitet och service till alla kunder oavsett storlek är väldigt viktigt. Det är lätt hänt att man prioriterar de större när man har mycket att göra.

Läs också:
Därför startade chefslösa bolaget även i Varberg

Varför blev du VVS-montör?

– Jag ville lära mig mer om hur allt fungerar. Till exempel vad som låg bakom att du vrider på ett handtag och så kommer det vatten ur kranen. Min mor tyckte att det var en bra idé att jag blev rörläggare så jag körde på det och det blev bra.