Logga in

Rörfirma i konkurs: ”Vi fick inte igenom prishöjningarna fullt ut”

Publicerad
7 sep 2023, 05:33

Materialprishöjningarna och minskat villabyggande ledde till det tredje förluståret i rad. Nu har den halländska rörfirman gått i konkurs.

Rörtjänst i Varberg försattes i konkurs vid Varbergs tingsrätt den 30 augusti. Företaget hade nio anställda vid konkursen.

Läs också:
Familjeföretag med flera badrumsbutiker i konkurs

Läs också:
Superföretag i konkurs

Rörtjänst i Varberg startade 1996 och omsatte det brutna räkenskapsåret 2021/2022 cirka 15 miljoner kronor med nio anställda. Samtidigt redovisades en förlust efter finansnetto på 450 000 kronor. Det innebar det tredje förluståret i rad.

I årsredovisningen för 2021/2022 konstaterar företaget att det har varit inflation på VVS-material. Materialpriserna har stigit 20–30 procent och det har påverkat företagets anbud negativt ”då vi inte kunnat få igenom prishöjningarna fullt ut.” Höjda energipriser har också påverkat Rörtjänst negativt enligt årsredovisningen. ”Med sämre utfall på anbudsjobben och höjda priser har likviditeten tagit väldigt mycket stryk och stundtals varit hårt ansträngd.”

Företaget såg samtidigt en kraftigt nedåtgående trend på villabyggandet som skulle påverka negativt under det kommande året.

Läs också:
Snabbväxande rörfirma i konkurs: ”De har haft för dålig kontroll”

Anders Lundberg vid Advokatfirman Kurt Lundberg i Varberg har utsetts till konkursförvaltare.